Am început acum ceva vreme, să mă uit la Micutzul. Îmi place umorul lui. Și, tot uitandu-mă, am ajuns la rast-uri. Pentru cione nu știe, un roast e un speech în care faci misșto de un alt om, la modul cel mai grosolan. Și, cumlmea, ăla sau aia nu trebuie să se supere. Adică poți să spui orice rahat care îți trece prin cap, fără să îți fie teamă că o să ți-o iei în gură.
Mă enervvează modul ăsta de a face umor. Adică n-ai nimic mai bun de spus decât să te legi, destul de josnic, de un om? Păi din moment ce o faci, e clar ca nu ai.
La premiile Oscar de anul ăsta, Chris Rock, care mi se pare maimuțoi când face glume, s-a apucat să zică despre o femeie care are probleme medicale, că abia așteaptă să o vadă uzând de problemele ei medicale. Adică, plm! Să îți cadă părul e o tragedie pentru mulți bărbați. Dar dacă se intmâmplă unei femei, cred că e o și mai mare tragedie. Bine, nu trebuie să mori din cauza asta. Atât s-a putut! Dacă îți cade, aia e! Însă unii oameni trec mai ușor, alții trec mai greu prin problema asta.
Și vine un maimuțoi și face mișto de chelia ta, în fața a o grămadă de alți din ăștia care țin la imagine. Will Smith, întâmplător soțțul tipei în cauză, se ridică și îi dă una peste moacă glumețului

Am aflat de moment a doua sau a treia zi. Bă, m-am bucurat! Rock și-a meritat-o. N-au cum să te aștepți la altceva, dacă ești prost. Numai că oamenii de acolo, deși cred că au simțit nodul în stomac cand ăla a glumit pe seama cheliei femeii, nu au reacționat. Pentru că am devenit o societate bolnavă. Ne e frică să rănim sentimentele proștilor. Lasă, mă, că aia e. Nu a vrut să te facă să te simți de rahat. E o simplă glumă!

Reacția lui Smith a fost, poate, exagerată. Putea doar să îii strige ceva de pe scaun. Putea doar să îî dea una, fără să mai comenteze. Ca știa si Rock de ce și-a luat-o. Că nici ăla nu e chiar așa de prostovan. I-a trebuit mult curaj lui Smith să se ridice și să i-o dea ăluia. Însă cred că prin ceea ce a făcut, a oprit genul ăsta de glume. Glume de tot căcatul.

Și când ma uit că sunt unii care îi plâng de milă lui Chris Rock, îmi dau seama și mai mult că am ajuns destul de rău. Faci o boacăna, așteaptă-te să ți-o iei! Risc and reward!