Cum am prins ocazia, am făcut upgrade la Windows 11. Mă joc destul de mult când am timp, așa că, după ce m-am lăudat cu el, am vrut să intru să mai discut cu prietenii, pe Discord. Surpriză! Îi auzeam clar, dar nu puteam să mă fac auzit.
Am încercat toate setările posibile și imposibile, toate combinațiile și tot nu am reușit să il fac să meargă. Am instalat pe curat, am șters din regiștri, am instalat versiuni beta de Discord. Degeaba!

Frustrat până la cer, ca vedeam ca aplicatii din Windows recunosc microfonul iar Discord nu zice ca nu il detecteaza, am scris la suport. Mă enervam să folosesc aceleași căști pe Discordul instalat pe telefon. Bine, cășțile mele se conectează într-o placă audio externă, care intră in PC pe USB.

După o săptămână de schimbat mailuri, fără să reușesc să ajungem la un rezultat, îmi vine în cap să caut ”grant microphone access windows 11” pe Google.
Si descopăr că trebuie să intru în setări, să caut Privacy&Security. Acolo sunt setări pentru microfon și, dacă ești ghinionist, și un calup de aplicații ”care in trecut au folosit microfonul”.
Windows 11, în mărinimia lui, taie accesul aplicațiilor la microfon, așa, by default.