Băi frate, acum vreo doi ani intrase un amic de-al meu in priza, că să minam bitcoin! Și-acum imi aduc aminte cum m-a chemat pe la el să îmi spuna cu toate alea tremurând, că el se bagă in business si să ma bag și eu.
Am stat pe gânduri, că nu îmi place să mă arunc cu capul înainte în chestiuni asupra cărora nu am niciun control.
Dar cum pisatul la căpățână te aduce uneori acolo unde vrea pisălogul, încântat și de faptul că bitcoin se ducea în 20.000 de dolari, am făcut o investiție.
Mi-a funcționat calculatorul vreo lună de zile. Cu pauze, nu non-stop, că mi-era o milă d el când îl auzeam cum se înfoaie!
Până la urmă bitcoin s-a dus la vale, si din aia 120 de euro de prin conturi, rămăsesem cu ceva nesemnificativ, care se ducea pe fee-uri de transfer. Așa că mi-am băgat picioarele și am uitat de poveste.
Băietanul ăsta care m-a momit să iau placa video să minez cu ea, a fost mai activ. A reușit să extragă din bitcoin, acum ceva vreme, vreo 200 de euro. Fără să imi spună, să plătim un singur fee. Ha, ha!
Mă rog. Am mai pus un capac peste aia 25 de euro pe care credeam eu că îi am la momentul operației. Bitcoin se tot ducea la vale.
Până când, acum vreo 3 săptămâni, mi-a ajuns pe la urechi că bitcoin a ajuns 40.000 de dolari, euro, ce naiba ajunsese el!
Si peste alte două săptămâni, la o discuție cu Alexino, mi-a picat fisa că ar trebui să mă uit prin conturile alea, unde transferasem 0,000080 bitcoini!
Ce să vezi? Tot răul spre bine. Dacă mă informa pretenașul ăla că scoate bani, acum plăngeam!
Păi cine dracu îți dă 300 de euro așa, aiurea? Mă uitam și nu credeam! Alte gânduri, că dacă îl ascultam pe el și minam 3 ani, acum aveam nu 0,000080 bitcoin, si 0,0008 bitcoin. Nu vă luați după zerouri, ca habar n-am câte trebuie să pun.
Concluzia e că m-am trezit cu aproape 300 de euro într-o aplicație.
Cum dracu să fac să ii scot de acolo?? Mi se părea că totul e pe dos, făcut în așa fel încât să te încurce și să nu mai încerci.
Intr-un final, procesul a fost destul de simplu.
A trebuit să leg contul de PayPal – săru mâna Elon Musk – de Coinbase. Cu morcovul în cur am făcut un transfer în contul de PayPal și de acolo, cu alt morcov în cur, direct pe card. Transfer instant!
Da, a durat ceva până m-am prins. Miliarde de tutoriale pe net despre cum să faci una-alta, dar niciunul de la cap la coada. Dacă îl găsiți pe ăla despre Revolut, vă ia durerea de cap!
Însă până m-am prins unde era portofelul Coinbase despre care vobeau aștia acum 2 ani, cum trebuie să faci link la conturi și carduri, a durat ceva. Nu vă mai zic că m-au pus ăstia de la toate aplicațiile să trimit poze cu buletinul, să mă pozez singur cu telefonul, să fac verificări în cont. O grămadă de chestii de siguranță care îmi dau senzația că, totuși, treaba e serioasă

Bun:
1. Ai bitcoin sau orice alta moneda virtuala în Coinbase (coinbase.com)

2. Click pe ea si sell
3. Coinbase o vinde instant, pe market, că cerere e mereu.
4. Ai cont de PayPal? Fă unul dacă nu ai! (paypal.com)
5. La profilul din Coinbase, dreapta sus, ai settings, apoi alegi Payment methods si alegi PayPal

6. O sa fii redirectat către PayPal, te loghezi si accepti legarea conturilor.
7. Te intorci în Coinbase, faci click pe Portofoliu, apoi pe portofelul unde ai banii, și îi trimiți către PayPal – săru mâna Elon Musk!

8. În prealabil, în paypal trebuie să ai legate ori cardul de debit, ori banca.
9. Din PayPal faci transfer către card, plătești un fee de maxim 40 de lei și te trezești cu banii de pe bitcoin în cont, în 10 secunde, fraților!

NU UITAȚI SĂ ÎI TRECEȚI ÎN DECLARAȚIA UNICĂ SĂ IA STATUL IMPOZIT!

PS: am încercat să leg cardul direct in Coinbase și nu a mers. Mi-am făcut Revolut, și tot degeaba. PayPal rules! Săru mâna Elon Musk!

PS2: Amicul meu a avut dreptate într-o privinți, deși cred că a mers mai mult pe intuiție decăt pe analiză. Ce naiba să analizezi la bitcoin? A intuit că moneda asta o să ajungă al 40-50000 de euro/dolari. Mă rog, cunoscînd personajul, sunt aproape convins că a luat de bun ce spuneau optimiștii pe net. Totusi, a avut dreptate.
Stând și analizănd fenomenul, eu sunt aproape convins că la momentul la care care se va ajunge la limita maximă la care bircoin poate fi minat, valoarea lui o să explodeze.
În total, se pot mina 21.000.000 de monede, iar până acum s-au minat aproape 19.000.000. Sfârșitul e aproape! Și posibilul profit uriaș! Insă cine naiba mai trăiește până în 2140, când se pare că cercul se va închide?