Am o semnătură digitală de la AlfaSign. Am cumpăarat serviciul ăsta in 2014, și de atunci plătesc abonament anual. Oamenii au fost OK din punct de vedere suport.
Vine COVID-ul care lovește în aproape toată lumea. Nu și în societățile care vând semnături digitale. Asta pentru că o mulțime de oameni au nevoie să=și certifice documentele și să le trimită în format electronic. Probabil o să fie o opțiune mult mai răspândită după ce trece criza.
În câteva zile îmi expiră semnătura digitală. I-am rugat pe cei de la Alfasign să mă ajute cu un preț mai mic anul ăsta, urmând ca la anul să ne compensăm. Mă suna o fată de la suport să îmi spună că nu se poate așa ceva. O rog să intrebe persoana de decizie, explicându-i că nu vreau reducere, ci doar o amânare a plății până la urmatăarea perioadă.
Niciun răspuns timp de o săptămână. Mai scriu un mesaj, fara raspuns și la ăsta.
Sun, iar tipul de la suport mă asigură că nu voi primi înțelegere de la ”șefii” lui, că tocmai au avut un meeting în care li s-a spus să nu dea reduceri, că au mai întâlnit clienți care au cerut discount iar anul următor nu au mai plătit. M-a bagat, din prima, în gașca celor care mint, deși i-am spus că am 5 ani de abonament la ei. Mai mult, nu cerusem reducere, că știu că toată lumea asta vrea acum.
Eu aș face aproape orice să păstrez un client. Renunț la el doar dacă are pretenții aberante, dar în situații de genul ăsta, când pot să dovedesc unui client că sunt lângă el. o fac.
Anyway, făcusem cercetare de piață înainte să sun, și am descoperit următoarele:
Certificat Alfasign, PROMOTIE, nu alta, 1 an, 35 de EURO
Certificat Digisign, 1 an, 30 de EURO
Partea proastă e că voi avea un cost suplimentar pentru că îmi trebuie și token. Probabil si la Alfasign trebuie plătit. Nu ma țin minte cum a fost. E posibil, chiar foarte posibil, să-l pot folosi pe cel pe care il am acum. Nu strică să pun o întrebare!
Cu un gust amar, probabil că o să plătesc renewal-ul, că n-am ce face. Însă în fiecare an de-acum încolo, la data plății, o să îmi amintesc de programul de fidelizare inexistent al Alfasign.

LE: Digisign mi-a confirmat ca dispozitivul pe care e stocata semnătura digitală este gratuit.