Mă chinui de vreo două săptămâni să pun niște cărți pe Kindle. De unde până acum multe luni de zile, pe vremea lui Windows 8, mergea bine, dintr-o dată, nu mai reușeam să o conectez la calculator. Săracul Kindle, făcea ca toate alea când îi înfigeam USB-ul în mufă. Nu mai reușeam să umblu al el nici după ce îl deconectam de la computer. Trebuia să îi dau hard reset. Știți voi, ăla care se face apăsând 40 de secunde pe butonul de pornire.
Am încercat vreo trei cabluri. Nimic! Intra îăn aceeași fază de nebunie! Băi, frate!! Ajunsesem să îmi trimit cărți pe o adresă de email, dedicată dispozitivului, în cintul Amazon. Doar așa reușeam să mai citesc și eu căteva pagini. Că mie imi place să citesc… de două ori pe cincinal!
Caut pe net, explicații care mai de care mai aberante: dezinstaleaza driverii de la USB, restarteaza computerul cu Kindle-ul conectat… Pana mea! Unul încercase 37 de cabluri USB, că omul nu a vrut să ceară unul de la Amazon!
Într-un final, iau un laptop si, minune! Merge! Incep să mă gândesc că toata problema era că USB-urile la care o conectam eu, erau ale carcasei, legate de placa de bază cu niște cabluri. Recunoșteau cartea ca mass storage. Si cum nu mai puteam face nimic pe ea, nu puteam nici să modific setari. Nu că ar avea prea multe.
Mă decid să fac pe minerul și să intru sub birou. Scot un cablu pe care era conectată imprimanta – realizez cu coazia asta ce jungla e acolo – și conectez cărțulia! A doua minune în aceeași zi!
Cred că e ceva legat nu de faptul că porturile de pe carcasă sunt 3.0, că și ăla din curul plăcii de bază tot 3.0 e, ci de faptul că sunt legate cu cabluri adaptoare.
Mistery solved! Pot să ma apuc de citit colecția Anunțul telefonic! De când îmi doresc să fac asta!