Și cum, ca oameni, nu mai suntem în stare să gândim cu capul nostru, apelăm la alți oameni care studiază foarte mult cum sa te intoarcă pe toate parțile, în așa fel încât să te ajute să faci ceea ce nu știai că ți-ai propus!

Am găsit un exemplu pe net, pe care încerc să îl descifrez așa cum pot.

So, trainerul aduce în discuție subiecte care îți schimbă viața. E ca și cum te-ai uita la un serial inspirat din fapte reale, și începi să te identifici cu personajele de acolo. Prima parte este clară: subiectele aduse în discuție ne schimba viața. Adică cineva a trăit pentru noi, ne prezintă experiențele lui si noi vom trăi mai bine! Citind mai departe, vom putea observa ca există niște frameworkuri care…. ….. ….. dracu știe ce fac, însă nu te lasă să funcționezi la capacitatea ta. Adică să trăiești tu, pentru tine, stau și mă gândesc.
Viziunea holistica... Mă depășește formularea. Am căutat să înțeleg ce înseamna și se pare că nu sunt pe drumul cel bun. Holismul este o concepție care interpretează teza ireductibilității întregului la suma părților sale, socotind drept „factor integrator” al lumii un principiu imaterial și incognoscibil. Mi-e greu să cred că asta a vrut să spună autorul.
Frameworkurile de viata… Aici cred ca autorul a dorit sa spună că era încorsetat de niște cadre. Era încadrat. Și a reușit să le reseteze, adică să le implementeze din nou.
Mai mult, discutând despre subiectele trăite de alți oameni dar care ție îți schimbă viața, autorul textului a reușit să ințeleagă mai bine faptul că făcea lucruri repetitiv. Treaba asta îl bloca, cumva.
Un lucru este cert: cu susținerea și sprijinul trainerului, autorul trait o viață cum și-a dorit, până la adânci bătrâneți. Dacă nu cumva o fi și murit!