Ieri am dat de o înregistrare făcută in studiourile DIGI, la care invitat a fost Mălin Bot.
Pe Mălin Bot îl știu tot din online, deoarece iese din tiparele jurnalismului românesc. Ăla în care jurnalistul se învelește într-un prezervativ. Învelit fiind intr-un Durex, întrebările pe care ar trebui să le audă politicienii de la el, nu au scăpare. Rămân în prezervativ.
Pe Bot îl întrebau băieții ăia din emisiune, dacă e normal ce face. Dacă e normal să fie așa incisiv cu cei cu care ia contact. Bine, ei au folosit termenul ”agresiv”. Uneori, Mălin Bot este agresiv. Este agresiv pentru plaiurile noastre mioritice, unde, cum spuneam mai devreme, mulți oameni poarte prezervative pe creier.
Era Mălin Bot întrebat de ce le spune ăstora că sunt ”infractori”. Bot explică, frumos, că aia sunt oamenii ăia. Sunt infractori. Condamnați pentru fapte penale. Nu pentru divorț sau chestii ușoare. Le spunea ălora de la DIGI, că într-o țară cu jurnaliști fără prezervative pe creier, dacă un individ ca Dragnea era în poziția în care este, nu era un singur Mălin Bot. Erau o sută de Mălin Bot, urmărindu-l pe ăla prin toate cotloanele până, prostul, își dădea demisia.
https://www.facebook.com/digifmradio/videos/1078973995579116/
De ce face Mălin Bot ceea ce face? Mălin Bot făcut ei, nu trebuie uitat. Și, mai mult decât atât, să înceapă, dracului, să ni se pară că situațiile de genul ăsta nu sunt unele normale. Să începem să-i urmărim peste tot pe nemernicii ăștia, până scăpam de ei.
De-asta a apărut Mălin Bot. Și mă uit la cei care pun întrebări lui Dragnea, lui mitraliera ăla, lui Tăriceanu, mai știu eu cui, încercănd să nu îi supere. Le-o fi frică să nu își piardă acreditările? Eu cred că în prima secundă în care Dragnea mi-ar ieși în față, în direct l-aș intreba ce naiba caută acolo! Și m-aș bucura enorm că după ce pierd acreditarea, să vină alt coleg, în ziua următoare, să îl întrebe același lucru. Și tot așa, până când nu vor mai exista acreditați. Și când nu vorm mai exista, poate un nemernic precum e ăla, nu ar mai exista nici el.
Numai că trăim într-o țară de jurnaliști cu prezervative pe creier.
Tudorel Toader a dat niște legi – mă rog, el susține ca nu el le-a dat – din cauza cărora, pe porțile închisorilor au ieșit oameni care aveau de ispășit pedepse pentru fapte comise cu violență. Și nu au ieșit doar cei care făcuseră o dudă, ci au ieșit și unii care recidivaseră. Și nu odată, ci de mai multe ori. După ce ca erau recidiviști, ei mai primiră și niște compensații de la statul român, pentru că au fost închiși în condiții insalubre. Sunt de acord că sunt insalubre, dar când i-ai tras-o, la propriu, lu’ mă-ta, te aștepți să ajungi la Ritz? Fraiere, ajungi la pârnaie! Acolo e greu, e urât, dormi pe jos sau cu altul în pat. Asta e viața. De ce ai futut-o pe mă-ta?
Si, cum spuneam, după ce că iese cumințenia pământului din închisoare, mai primește și bani. Și ce face el, după câteva zile? Găsește o fată, femeie și încearcă să facă ce știe el mai bine. Să violeze încă odată.
Eu nu cred că omul voia să ajungă în condițiile alea mizere așa de repede. Sau poate voia. Mai făcea doi ani, ișea iar cu 3000 de euro.
https://www.facebook.com/RomaniDeAcasa/videos/606726093081269/
Cum se întreabă tipul ăsta, n-ar putea, mă, să întrebe toți agaricii ăia care au acces în fața lui Dragnea, a lui Tudorel Toader, a inteligentului de Iordache? De ce nu o fac, odată? Jurnalistii ăștia de catifea nu își doresc ca întrebările să aibe răspuns? De ce e doar un Mălin Bot? Oare ceilalți nu au coaie?
Oare de ce nu reușim, odată, să îi luăm pe ăștia de gâturi și să îi atârnăm în intersecții să îi scuipe lumea? Cât o să mai dureze până sărim pe capetele lor?
Când ăla de la DIGI se minunează că emisiunea de radio e urmărită pe Facebook de peste 1000 de oameni simultan, de ce naiba nu se întreabă dacă până atunci a făcut ceva greșit? Să se ducă a doua zi la Tudorel Toader și să îl intrebe tot ce întreabă omul asta de pe Facebook! Poate reușim și aflăm că e mai bine așa, cum zice Dragnea. Si terminăm cu frământarile! frământarile!