Stau și mă uit la fenomenul #metoo! și îmi pun întrebari. Cum și de ce femeile sunt agresate pe stradă, la muncă, în cluburi? Sunt și bărbați agresați în felul ăsta, dar în proporție destul de mică.
Oameni buni, totul pleacă de la sex. De la războaie până la certurile din cartier, totul are legătură cu sexul.

Să vedem! De ce oare de ce se îmbracă bărbații în costume frumoase, cămăși slim fit și adidași de firmă? De ce se epilează pe picioare? Oare de ce femeile îsi trag fuste scurte, decolteuri mărețe, bucle și rujuri colorate?

NOEL VASQUEZ/GETTY


Să arate bine!

Un mic procent are nevoie de așa ceva pentru a-și crește stima de sine, încrederea în propria persoană. Cealalta parte… arată bine pentru sexul opus sau pentru același sex, după posibilități și orientare.
Mai există, desigur, și onaniștii, care se admiră în oglindă deși unii spun că Onan făcea altceva. Tot ceva pedepsit de Ăl de sus.

Poate oricine să-mi spună că nu facem show off pentru altii, că e vrăjeală obosită. Asta facem! Ne umflăm în pene să atragem priviri, să vindem mai bine, să obținem mai mult de la viață. De ce ne mai mirăm că se întâmplă și lucruri condamnabile? Noi, toți nevinovații suntem oripilați când auzim că o colegă dă o palmă peste fund altei colege. Iar aia rămâne marcată pe viață, că asta e singura ei preocupare. Nu mai poți să atingi pe nimeni, că e harțuire sexuală! Bine că în România încă suntem întregi la cap!
După 20 de ani, ca în romanele lui Dumas, apar dezvăluiri, plângeri, că ” #metoo! a suferit o viață întreagă și nu s-a putut dezvolta atăt cât ar fi vrut. Mi-am luat-o prea devreme și nu am știut sa profit la maxim ăn toată perioada asta. Și nici n-am avut curaj să deschid gura atunci, că ma trimiteau direct acasă, la mine la țară!” Nenorocita asta de societate!

Băi frate, îți trebuie coaie să fii om de succes – cum spune o vorbă din bătrâni – iar dacă nu ai, orice prost poate profita de tine. Când ajungi mai sus și ai un nume, nu ți se mai întâmplă din astea. Dar la începutul carierei mai apari într-o revistă, te mai dai pe lângă un personaj important, mai mergi în Maldive cu gașca. Chestii, socoteli. Evident, nu se aplică în toate cazurile. Iar în alea în care se aplică, nu cred că au existat violuri în grup. Că nu riscă nimeni atât de mult.

Madonna a jucat în filme porno. Spectacolele ei erau pline de sex. Asta nu i-a diminuat capacitatea intelectuală. Pe Dominique Strauss-Kahn îl vedea cineva mare cuceritor? Să fim serioși!

Cum spuneam, sexul are legatura cu multe lucruri. Până și cu reclamele la Coca-Cola sunt pline de sex.

Red Bull îți dă aripi? Să faci ce cu ele? Să le pui în vodka, nu? De ce le-ai pune în vodkă? Să pleci supărat/ă acasă? Da, că pleci singur/ă!

Și mai rețineți ceva: nimic nu se întâmplă fără voia noastră. Nu te duce nimeni cu forța în locul nepotrivit. Ai ales să mergi acolo. Cu siguranță a fost un moment, cel puțin unul, în care puteai sa spui Fuck off, I’m going home! Și nu mai erai pus/â în situația de a spune #metoo!
Închei spunănd că abuzurile nu ar trebui să se întâmple. Iar când se întamplă, e de datoria TA să faci orice pentru ca ele să nu se mai întâmple niciodată. Pentru că dacă nu acționezi, #metoo-urile nu se vor opri doar la tine. Și aici mă refer la orice fel de abuz.