Am scris multe lucruri despre ea. Am început prin a mă bucura de perioada în care rupea gura târgului pe unde se ducea. Îmi place și acum atitudinea aia de ”te manac de vie!!” pe care oare în unele meciuri. Meciuri pe care le câștigă făra drept de apel. Așa i-a făcut și Serenei. A călărit-o la propriu.
Însă. încet încet am început să văd și partea mai puțin frumoasă din Simona Halep. Mă intriga de fiecare dată când o auzeam că ea nu merge să câștige, merge să joace. Dacă iese, e bine. Dacă nu iese, tot bine e. Probabil o atitudine buna: să n-ai așteptări, altfel o să fii demoralizat la eșecuri!
După ce ajunge pe culmi, dă cu mucii în fasole și concediază omul care a dus-o sus. Nu oricum, ci printr-un SMS. Înțeleg că ți-e rușine. Dar merită să calci peste ea și să dai un telefon. Nu e capătul pământului că nu mai vrei să lucrezi cu el, dar fa-o elegant, ca o lady.
Insă noi suntem cei mai tari, cei mai mari, barosanii pământului. Ceilalti ne pot sterge pantofii, eventual. Anyway. momentul ăla mi-a deschis puțin ochii. Am fost mai atent decât ar fi trebuit. Încă imi doream să caștige meciuri și turnee. Vine altă bălărie: am destule mașini! Pînă la replica asta, totul aproape OK. Ce dacă privirea ei spunea ca vrea să plece, sa termine mai repede cu întrebarile? A răspuns frumos. Dar la ultima întrebare… Măi, să fie! Râzi, fată, ca nu te-a omorât nimeni. Mai mult de-atât, a fost o întrebare nostimă, nu trebuie să simți că se ia cineva de tine și să ripostezi.
Am prieteni și cunoscuti, ca să nu mai spun de rude foarte apropiate și membrii familiei, care spun că Halep e un produs românesc, că ne reprezintă țara. Halep, din cele citite, n-a fost sprijinită de statul român cu nicun un leu. A făcut tot pe banii familiei ei. Tenisul nu e un sport ieftin. Cine știe despre ce e vorba, poate confirma. Halep este produsul familiei Halep. Iar la cum cred eu că e la interior, din punctul ăsta de vedere nu prea dă doi bani pe ideea de patriotism. Sunt șanse să nu am dreptate, dar ma îndoiesc.
Apoi se ceartă țărănește cu ultimul antrenor. Ăsta, cu cap mai bun, îi dă una peste ceafă și îi spune că revine când s-o mai liniști cu nervii. Lucru pe care l-a făcut. Întrebarea e cum de a putut să-l facă pe Cahill de doi lei, în fața lumii întregi? Aaaa, da! Era în febra meciului și nu și-a dat seama!
Minciuna cu tendonul rupt. Tată, dacă s-a rupt un tendon, e problemă! Nu poți să spui că e o ruptură mai mică, de 2mm, și poate aici joc, acolo nu joc. S-a rupt tendonu’, stai până se face la loc. Iar ăla nu se repară în două săptămani. Iar orice efort cu el rupt, nu numai că nu îi face bine. Din contră, îi face mult mai mult rau! Eh, asta e strategia, stau și mă gândesc.
Azi dimineață citesc că a făcut iar o dudă, la nervi. Că noi suntem șmecheri, servim intenționat afară. Ce dacă dăm într-un copil de mingi sau spargem nasul sensibil al unei vedete, cu o minge care se deplasează cu 100km/h? Suntem simbol național, putem face orice!
Băi Simona Halep, fă ce vrei tu, dar termină mai repede că deja mi se întorc intestinele pe dos de la atat vedetism și golăneală! Fata aia cu pielea de ciocolată, când a văzut ca i-ai tras-o, s-a dus și a muncit să te zdrobească data viitoare. Lucru care s-a și întâmplat. Dar mai ai mult până acolo. Din fericire sau din nefericire.
Ești la fel ca ăia care se căsătoresc de la 18 ani: habar n-au cu ce se manâncă viața, dar ei se baga cu capul înainte!
Pe Ilie Năstase l-au “banat” pentru o glumă. Că europenii s-au tâmpit prea mult și au uitat să mai și trăiască, au luat o glumă de-a lui Năstase drept o replică rasistă. Ne e rasistă, proștilor. E o glumă. În locul lui aș fi făcut altfel textul de scuze. Poate nici nu l-aș fi scris. Omul a primit interdicții degeaba. În cazul fetei noastre… Dacă data viitoare i se pune și aruncă cu racheta în tribune? Dacă pleacă nervoasă și, cu una din multele ei mașini, face o gafă pe șosea?
Cum o să se simtă cei care au girat-o atât? Vor spune că era mai bine să-i fi sancționat golănismele mai devreme? Cu siguranță că asta vor spune!

E un talent, nimic mai mult. Pentru a ajunge si un om, are mult de lucru. Eu cred că nu o să ajungă niciodată o ceea ce ar trebui să fie. Și de aici, probabil îi va fi foarte greu să cîștige tunree care contează cu adevarat la palmares, mai puțin în cont. Dar poate nu ăsta e targetul ei, nu?