Prima mea ieșire de la ultima intervenție. Destul de ezitant, însă am beneficiat de ajutorul prietenilor mei. Am mers, așa cum plănuisem anul trecut, să văd Rogue One. Dacă nu ați văzut filmul, vă avertizez că s-ar putea sa gasiți ceva spoiler.
Nu am plecat dezmăgit decât de faptul că nu am putut să-l vad pe un ecran mai mare. E colorat perfect, scenele sunt impresionante, e filmat așa cum mi-am dorit să fie, actorii chiar joacă și intră in pielea personajelor. E un film dark, aș putea spune, o poveste în care regizorul a construit personaje noi. Le-a luat de la zero și le-a spus povestea.
Și acum am un gol în stomac. Mi-as fi dorit sa fie puțin, doar puțin altfel. Trailerul mi-a dat sperante mai mari. Dar și faptul că s-a terminat așa și că mi-a provocat senzația asta, e un lucru bun.

Mult peste Star Wars VII, chiar dacă mi-a lipsit deschiderea caracteristică, cea cu scrisul plutitor. Putea fi lăsată. E același univers.
Are câteva scene memorabile care îi au ca protagonisti pe Forrest Whitaker, un Forrest din care mi-aș fi dorit mai mult, si pe Felicity Jones. Pe fața ei se citește durerea psihică în aproape orice scenă. S-a încadrat perfect în poveste.
Chirrut Îmwe cu increderea lui totală în Forță, Baze Malbus, prietenul lui de nădejde, care nu îl lăsa la greu niciodată, Cassian Andor, omul care a sacrificat prea multe pentru a părăsi câmpul de bataie cănd e mai greu. Au redat tenacitatea și determinarea rebelilor mai bine decât a facut-o A New Hope, primul film sin serie, a cărei acțiune se întamplă aproape imediat dupa cea din Rogue One. Am văzut un Darth Vader atât de agresiv, așa cum nu a fost in niciun film din serie, si chiar dacă a avut o atât de scurtă prezentă, și-a făcut-o simțită cu vârf și îndesat..
Pata de lumină e adusă de acel robot minunat. E minunat, oameni buni! O să vă pară rău că nu l-ați mai văzut în alte filme până acum. Replicile lui te fac să râzi și în cele mai tensionate momente.

Stormtrooper: Where are you taking these prisoners?
K-2SO: [referring to Jyn and Cassian] These are prisoners?
Stormtrooper: Yes. Where are you taking these prisoners?
K-2SO: I am taking them… to imprison them… in prison.
[Cassian starts to speak but K-2SO slaps him]
K-2SO: Quiet! And there’s a fresh one if you mouth off again!

Golul din stomac e generat și de faptul că știu că nu o să existe o continuare. Nici nu prea are cum, fiind o poveste despre un episod specific din universul Star Wars.
Vorbeam cu amicii mei și eram de părere că nu merită văzut a doua oară. Acum, la căteva ore de la vizionare, mi-am schimbat părerea. Jocul actorilor, scenele dramatice, peisajele și efectele speciale îl fac să merite cel puțin încă o vizită la cinema.