Am destul de mult timp la dispoziție de ceva vreme incoace. Am urmărit cu mare plăcere confruntarea dintre Liviu Dragnea si poporul român, în care Liviu Dragena era sprijinit de armata Antena 3, iar poporul român nu era sprijinit de nimeni. Oponenții lui Dragnea se lupta pentru ei, parerea mea.
PSD a câștigat alegerile, prilej pentru Gâdea and company să afișeze orgasm după orgasm pe sticlă. De unde știu asta? Pentru ca, după foarte multă vreme, m-am uitat mai mult de 5 minute la Antena 3. Am văzut cum acești oameni manipuleaza grosolan opinia publică, cea care se uită exclusiv la ei, după cum Cioloș bine a spus.
O dau înainte cu binomul, cu faptul ca un an de guvernare Cioloș a dus țara în prăpastie, prăpastie din care numai PDS, cu programul lor de guvernare, o vor putea scoate.
Au invitat în emisiunile lor și oameni de la alte partide, oponente PSD-ului, doar ca să evite o nouă mustrare din partea CNA. Oamenii ăia nu erau lăsați să vorbească, iar dacă îndrăzneau să spună ceva, Gâdea intervenea elegant, întrerupând orice raționament.
Așadar, propaganda a început cănd Iohannis a spus că se consultă cu partidele politice. Dreptul lui, bag sama.
Antena 3 a spus că nu e bine, ce o majoritate, că de ce cheama la Cotroceni si pe PMP, PRU, RGR, ETC? Să cheme, domnule, doar PSD+ALDE, că aștia au majoritate, nenorocit de președinte!
Apoi au încercat să-l propună pe Dragnea premier, când chiar omul le spunea că nu o să fie el. Ei o dădeau înainte, încercând să infigă acest concept în mințile celor care urmaresc Antena 3. Dragnea în sus, Dragnea în jos, re legitimitate dată de popor, legea aia care nu îi permite e neconstituționala, condamnarea e negreaptă, Dragnea e un sfânt, băi, nu vedeți?
Dragnea s-a jucat cu toată lumea, de pe poziție de forță. Aici, recunosc, omul a acționat la cel mai înalt nivel.
– O să facem o singură propunere, președintele nu are de ce să o refuze!
Păi, băi Gadea și Badea, era clar din aceste declarații că nu o să fie el! Dar ce să le ceri? Ai ce să le ceri? N-ai!
Mai departe vine ziua întâlnirilor. PSD face propunere șoc, cum scriu ziarele online. Și roțile încep să se miște. Antena 3 e luată prin surprindere. Cred că au înghițit greu gălușca, ei care aberasera atăt pe subiectul Iohannis e neamț, Cioloș e european, Nicușor e Soros.
Dar, cum bine spune Cioloș, se ridică ei din mocirlă și fac mai departe ce știu mai bine.
– De ce, doamnelor și domnilor, Iohannis nu o acceptă pe Sevil? Ce are cu ea? Nu a fost odata sau de nouă ori în fruntea unor ministere, nu a fost verificată de serviciile secrete? Are interese ascunse, nu respectî alegerea făcută de poporul român!
Se făceau că uită faptul că poziția de Prim Ministru e o poziție care vine cu clearance pentru muulte informații, informații disponibile doar unui cerc restrâns.
Nu, Badea si Gâdea erau furioși că Iohannis nu făcu ce se așteptau ei. Mă uitam la Antena 3, când Badea aștepta cu sufletul la gura momentul în care Iohannis o să spună că o accepta pe doamna Sevil Shhaideh. Acest lucru nu s-a întămplat, iar Badea nu își mai găsea cuvintele. Cascadorii râsului, îi mai țineți minte? Momentul a meritat din plin. Un fel de coitus intreruptus pentru Badea, de-astă dată.
N-am nicio problemă ca femeia are altă religie. Primarul Londrei e musulman, dacă nu știați. Cred ca e o femeie timidă si foarte muncitoare. Un psiholog ar ptuea să îi facă un protret mult mai bun decât cel făcut de mine pe baza câtorva imagini cu zâmbete, priviri în pământ sau pe pereți. Timiditate, asta e ce am văzut eu.
Dar, măi oameni buni, Iohannis nu e foarte prost încât să lase așa ceva la mâna sorții. Verificări trebuie făcute, pentru că femeia aia o să aibe acces la multe informații. Cu siguranță e supravegheată de ceva vreme, pentru că a tot fost prin diverse ministere și comisii.
Evident, după anunț, au apărut în mediul oline multe presupuneri: că soțul doamnei a avut o ascensiune fulminantă în țara noastră, că a venit in 2011 direct dintr-un minister sirian, că a lucrat doar în companii de stat și că are un venit de peste 35000 de lei de la aceste companii.
Ion Cristoiu scrie un articol interesant, ce-i drept, la mișto. La mișto, poate ca să nu se prindă lumea că și el e o vuvuzela care behaie despre posibila implicare a soțului doamnei Shhaideh în spoinajul contra Romănieim în favoarea Rusiei.
Pentru că Dragnea nu mai face nicio nominalizare, iar șansele ca președintele să spună nu sunt foarte mari, doamna Sevil, în situația în care informațiile o vor speria, se va retrage singurică.
Dragnea o să spună că au fost făcute presiuni, că bla, bla, bla și o să meargă la curtea constituțională. Antena 3 o să spuna binomul! Probabil o să il dea jos si pe Iohannis, că Dragnea e în stare la cât capital politic are acum.
Oricum ar fi, el scapă basma curată.
Ce rol are Băsescu aici? Ei bine, i-a oferit lui Iohannis o alternativă, de care omul s-a agățat să poată amâna o decizie imediată. Tot mai cred ca singurele coaie din politica românească zac între picioarele lui Băsescu.
Victor Viorel Ponta, pentru că e în titlu, merită câteva cuvinte: l-am văzut aberând despre anul pierdut cu atâta seninătate încât chiar putea fi crezut. Numai că, dacă vrei cu adevărat, o să gasești progresele făcute de acest guvern tehnocrat și o să râzi de Ponta.
Nu l-am menționat pe Tăriceanu. Nici nu merită, e prea pierdut în univers. Insă nu mă pot gândi ce e în capul lui când i s-a oferit pe tavă partidul lui de suflet, PNL-ul. Iar el, săracul, e forțat să se alieze cu dușmanii ideologici, PSD-ul. E rupt în doua suflețelul lui.