Urșilor și altor orătănii sălbatice, nu le mai ajung pădurile României. Nu că s-ar fi înmulțit peste măsură, ci pentru că pădurile au fost tăiate să se facă mobilă și case pentru oamenii neajutorati. Astfel, 1691 de animale sălbatice nu mai au loc în păduri!
Drept pentru care, orătăniile au început să iasă din păduri și să consume resurse aruncate de oameni la tomberonul de gunoi. Eh, căteodată mai furau și câte o găină proastă. Tot județul plânge găinile proaste. Uneori le plânge o țară întreagă.
Niște băieți deștepți făcură un proiect de lege prin care li se dădea voie să omoare animale sălbatice, in scop profilactic. Adica să pastreze șeptelul in vână și să elimine animalele bolnave și recalcitrante. Peste toate astea, zu luat și o marja de siguranță. E bine să dai în cap mai multor animale, pentru că alea care rămân, vor ințelege dracului ce vor oamenii să transmita, și vor sta în păduri!

Dacă nu se făcea gălăgie, rămânea cum au stabilit. Gălăgie nu de către oamenii din stradă, pentru că s-a văzut că 1000-2000 de mamifere inteligente, cu darul vorbirii, nu fac nicio diferență. Doar ard calorii, plimbându-se de colo-colo. E nevoie să se implice instituții media, în opinia mea, pentru ca treburile să aibă vizibilitate, si nemernicilor să li se facă rușine. Altfel miile alea de oameni își pierd interesul în timp. La noi, dacă se dă strigare, nu ies mulți. În cazuri de genul ăsta, cantitatea contează: 5000-10000 de oameni ar face diferența! Ah, dacă e vorba de restricționare whatsapp si Facebook, da, ies mulți. Acolo e interes mare.
Dar să revenim la ale noastre. Omorîți animale sălbatice! Toată povestea asta era făcută în folosul câtorva vânatori. Să aibe și ei în ce să dea cu gloanțe si alice. Să trăiască și industria de armament din alte tări. Câțiva vânători: Adrian Năstase. Ilie Sârbu, Ioan Talpeș, ăla de la SRI sau SIE, Iulian Timofte, Ion Țiriac.

Mnistrul mediului, apelor și…. a pus punct mascaradei ăsteia și a înființat un organism alcatuit din jandarmi, care o să aibe obligația să intervina ori de câte ori e nevoie, aplicând următoarea tactică: ursuletele face mizerie, mergem, îl calmam cu o injecție și il ducem în alt loc. Dacă nu se potolește, abia atunci îi aplicăm pedeapsa capitala. Și nu vânătorii vor face asta, ci tot oamenii de la Jandarmerie! Idee e că ăștia omorau 1691 de animale. Ce se întâmpla după ce se termina cota și apăreau alte animale periculoase? Ursule, ai scăpat, frate! Deja am omorât 1691! Pleacă în pădure! Nu! L-ar fi omorît și pe cel cu numărul 1692!
Mi se pare de bun simț. Ca să nu mai zic că i se pare că asta e un semn de normalitate pe care, în ultima vreme, încep să o văd cât mai des la oamenii lui Ciolos.
Hai că am intrat și in politică!

Oamenii implicați de partea rea a proiectului asta sunt:
– Adi Popescu
– cei din Academia Romană care și-au dat avizul (acum spun ca ei n-au făcut așa ceva). Dan Munteanu e unul dintre ei, care vreo 9 ani a spus “Omorâți, omorâți și iar omorâți!”
– cei de la Universitatea Transilvania din Brașov, care au făcut propunerea
– Nicolae Manta, care a întocmit referatul de aprobare
Cred că mai sunt, dar îmi scapă.
De partea buna a Forței:
Cristina Pașca Palmer. Am văzut-o aseară la un talk show și era tare motivată să facă ordine în rahatul ăsta!
– Jandarmeria Română!
PROTV
– oamenii care au ieșit la protest
WWF și alte organizații ecologiste

Acum se pune problema creării unor habitate speciale, adoptării unor măsuri de protecție, în așa fel încât animalele să nu mai facă pagube. Dar nu se gândește nimeni că animalele alea nu mai au unde să se ducă, nu mai au măncare, nu mai au intimitate dacă vor să facă pui și să-i crească. Nu mai au nimic, pentru ca noi, oamenii, le-am luat casele!

1691 de animale urmau a fi împușcate. Ar fi trebuit să-i ducem pe inițiatori în pădure, să ajute la înmulțirea lor. Dar cred că urșilor nu le-ar fi plăcut așa ceva… Ei preferă ursoaice!