BREXIT
Toată lumea își dă cu părerea despre BREXIT. Că o să fie așa și pe partea cealaltă, că aia sau aia, etc. Pe cuvântul meu dacă știu de ce vor insularii să iasă din UE!
Ce e in spatele BREXIT-ului? Habar n-am! Poate sunt motive întemeiate, iar dacă nu mi-au apărut în față, așa cum apar crimele si accidentele sau cozile de la DNA, înseamnă că e o problemă. Mă gândesc că sunt motive întemeiate, că alfel nu s-ar fi mobilizat o țară întreagă. E ceva putred în UE? Probabil! De-aia nu se face mare tam-tam cu motivele referendului.

Am stat și m-am gândit ce se va întâmola cu leul după BREXIT, în cazul în care opțiunea este pentru ieșire. Acum văd că lira a luat-o la vale, iar BNR, conform stiripesurse.ro, spune că leul este în primejdie. Manipulare?

Păi, măi băieți, ieșirea din UE e o chestiune urâtă atât pentru GB cât și pentru UE. Probabil leul va scădea in raport cu pula, moneda din Botswuana. În raport cu EURO, de ce s-ar schimba? Mă aștept ca și EURO să sufere si să se subțieze. Dar dacă mișcarea asta a fost făcută doar pentru a mai permite niște jocuri financiare? Eh? Asta chiar că e teoria conspirației.
Cum partea decizională în acest endeavor, nu e poporul, mai avem până o să vedem o decizie în orice sens.

Abia aștept să văd dacă am gândit bine.

Partea bună a lucrurilor, e că aștia mai mari din UE, se vor gândi serios la lucrurile pe care ar trebui să le îmbunătățească după testul BREXIT.
Așa cum ar fi trebuit să se întâmple și pe la noi, după diverse proteste, dacă politicienii ar fi vrut să ia în seamă semnele făcute cu degetul mijlociu al opiniei publice.