Cumințenia pământului, de Brâncuși! Face parte din moștenirea culturală a României, nu? E in proprietatea unora, care au decis să o vândă cu 20 de milioane de euro. Până la urmă, Statul a negociat și a obținut un preț de 11 milioane.

Ei, feții mei, ce se apuca Statul să facă? Să organizeze o mare cerere publică de bani. Adică poporul român e ghidat, impins să dea bani, pentru ca Bâncușiul să rămână al poporului.
Al poporului… Adică dacă donezi, ai parte de o bucățică de statuie? Nuuu, evident că nu ai parte. Dar o poți admira într-un muzeu, nu?

Cioloș, un om OK după părerea mea, dar reprezentant al Statului, se bagă în seamă și face spot la TV, cum că Brâncuși e al lui!
Păi, meștere Manole, de ce nu le iei tu banii ălora din dosarul Microsoft? Imediat cumperi statuia!
De ce nu îi mănânci de vii pe ăia de la Hexi Pharma?
De ce nu te întrebi cum a ajuns kilometrul de autostradă să coste o grămadă de bani?
De ce nu-l execuți pe Sorin Oprescu?
Mitrea Miron, că uitasem cu îl cheamă, a ieșit din pârnaie! Dar a plătit și cu altceva decât libertate?
Nuuu! Pe tine, ca stat, te doare la bască! Tu organizezi campanii de donații, cum pana mea s-or numi astea! Că nu ești în stare să ai banii tăi!

Dă, fraiere, bani. Statul stă cu măinile în sân și se uita cum banii pe care-i dai pe impozite, se scurg în buzunare ale unor nemernici. Dar, totuși, cetățene, nu ai niște bani să dai pentru statuia aia gălbuie? E a ta, imbecilule, cum de nu donezi??

Uite că nu o să donez. Ma doare fix in fund de campania ta de donații. Scoate banii de la ăia care au furat țara. Investeste-i, curăță economia de corupți, societatea de scursuri și apoi o să ai bani să cumperi și o amărâtă de statuie!

Dar știi ceva, Statule? Mă simt vinovat că nu donez bani pentru campania asta. Sunt prea mulți oameni de calitate care o susțin.
Dar nu pot, mă! Nu pot să o fac și să fiu liniștit! Tu nu te numeri printre oamenii ăia! N-ai dreptul să ceri!