Ați auzit de Ernst&Young? Eu am auzit, ca să nu zic că am avut contact cu o parte dintre angajații biroului din România. Când i-am cunoscut, unii păreau ok, alții aveau priviri tare plictisite și pierdute. Insă atunci era aveau motive de bucurie, așa că totul a ieșit acceptabil.

Mă uitam la ProTV, așa, cu ceafa, cum se întâmplă destul de des. Aud o știre, cum că Ernst&Young a făcut un studiu de piață din care a reieșit că două treimi din angajații din Romania stau la serviciu peste program. Că oamenii renunță la vise, la altfel de plăceri, hobby-uri, mai știu eu ce. Că nu mai au parte de vacanțe și nici timp de violență în familie.

Cum am memorie bună, mi-am adus aminte de un eveniment. Dau căutare pe net si găsest un articol în care se vorbește de o angajată de la această minunată companie, care a crăpat la birou… Evident că era bolnavă si că venea la job pe riscul ei.

Numai că unii dintre colegii ei povestesc că a petrecut zile în șir pe la birou si că ajunsese cadaverică din cauza epuizării.

Erns&Young, what a wonderful place!