Dacă te uiți la curul unei colege îmbrăcate foarte sexy, și te afli prin SUA sau prin țările din vestul Europei, ai mari șanse să sfârșești în tribunal.

I-ai adus ofense sexuale! Ai hărțuit-o sexual. Nu se întreabă nimeni de ce se îmbracă să i se vadă desuurile când se așează pe scaun. E liberă să se îmbrace cum vrea, nu? Să arate bine! De acord. Dar nu-i așa că îți asumi niște riscuri, purtând îmbrăcăminte sexy? Nu toată lumea e zen, cu autocontrol total asupra instinctului sexual.
Lucrurile se pot întâmpla și invers, dar mai rar. Pe barbați îi cam doare undeva că sunt admirați. De fapt, chiar le place lucrul ăsta. Există si cocote masculine, de își trag pe ei pantaloni mai mici decât chiloții, să vadă lumea ce fese frumos crescute au ei. Nimic de zis.
Oamenii se îmbracă sexy pentru a se deosebi unul de celalalt. Pentru a spune ceva. Pentru a arăta bine!
Suntem diferiți, și ăsta e cel mai frumos lucru.

Ești credincios.

Crezi că există un dumnezeu care îți spune că e bine să mergi în fiecare weekend la biserică. Respecți lucrul ăsta. Te ajută să fii mai bun, te liniștește. Îți este bine, știind că veghează cineva asupra ta.

Ești islamist.

Te rogi la fiecare oră, la fiecare doua ore, sau trei ore, sau șase ore. Așezat pe covorașul pe care îl porți cu tine, în genunchi, spui că Allah e mare! O luna de zile din an, mănânci doar dupa ce apune soarele. Pentru tine, Allah este mare. Foarte mare.

Ești gay and proud ot that!

Tocmai ai decis să le spui prietenilor și părinților. Acum ești liber, pentru că niciun apropiat nu te mai judecă. Ințeleg, e bine! Nu înteleg, e treaba lor!
Vin unul și îți spune ca tatal lui Isus a fost Sfântul Gheorghe. Ca Maria n-avea cum să rămână însărcinată cu aerul. De fapt, e posibil ca tatăl lui Isus să fie Sfantul Vasile, sau apostolul Pavel. Sau chiar soțul Mariei, Iosif!
Că Maria Magdalena era o prostituată, care umbla dupa cârdul de apostoli, în speranța că și-o mai punea cineva cu ea.
Auzi asta săptamânal, că omul are grijă sa nu te lase sa uiți.
La fel despre Allah, sau despre orientarea ta sexuală. Tu îl rogi frumos să se oprească, pentru că nu te simți bine să auzi toate lucrurile alea urâte, care calcă în picioare sistemul tău de valori.
Ce face prietenul tău? Iese în stradă și strigă cu voce tare că ești atât de fraier că nu-i apreciezi glumele. Și că nu-l interesează că te-a supărat. El tot o să treacă prin fața ferestrei tale, să-ti mai aducă aminte de Maria Magdalena și să facă mișto că te îmbraci cu chiloți roz.
Ai putea să-l dai în judecată, nu? Dar el va spune ca erau toate, niște glume, că n-a vrut să te supere, că așa e el, îi place să glumească pe orice subiect. Că e liber să spună ce vrea!
Pe de altă parte, tu esti gay! O mare parte din lume consideră asta o anormalitate. Esti fundamentalist islamic, omori oameni în numele religiei. Ești creștin. Inchiziția a căsăpit nenumărati eretici iar la Vatican, pedofilia e în floare!
Ați prins ideea, nu?
Nu se justifică pedeapsa cu moartea pentru niște desene amărâte. N-ai cum să iei o viață pentru atâta lucru. Nu găsesc nicio justificare pentru ceea ce au făcut frații ăia doi, în Franța.
Ce să spun acum, că oamenii care au fost omorâți au căutat-o cu lumânarea? Nu, nici asta. Așa au ales ei să se exprime. Și-au asumat riscuri. Ce să spună familia polițistului care striga “Șefule, lasă-mă, șefule!”? El cu ce era vinovat?
Așa cum este de ușor să ajungi în tribunal pentru ca iți place de un coleg sexy, și îi faci o propunere indecenta, iar el este familist convins, tot așa trebuie să existe o modalitate de control asupra manifestărilor considerate ofensatoare alți semeni de-ai tăi.
Cred că în viață trebuie să ții cont de anumite lucruri. Cum ar fi respectul pentru alți oameni, pentru modul lor de viață, pentru valorile lor.
Pace!