Nu m-am uitat la Antena 3 mai mult de 10 minute de-odată. Și nu pentru că am ceva cu Antenele, ci pentru că, de multă vreme încoace, au numai un subiect de dezbatut. Iar pe mine, fixismul mă crizează.

Drept pentru care, vorba Mihaelei D, nu mă uitam la ei.

Despre procesul lui Voiculescu, patronul direct sau indirect al acestui post de televiziune, pot să spun că mă preocupa puțin. La modul la care, atunci când se întâmpla ceva notabil, eram curios sa aflu. Așa, for my information.

Am observat cum îi scădea tupeul, de la un proces la altul. Cum, odată cu trecerea timpului, i se modifica discursul. Spre sfârșit, devenise moale, ca o înghețată scoasă pe masa din bucatărie.

Dacă e să ma condamne, o să trec cu demnitate peste asta. Doar am avut WC în curte până la 35 de ani! La pârnaie e mai cool.”

Habar n-am dacă e vinovat sau nu. Când mi-a trecut viața prin fața ochilor, la Athene Palace, când trăgeau ăia cu TAB-urile deasupra mea, Pe Voiculescu îl durea în cur. Sau se bucura, că știa ce-o să urmeze.

Am avut o discuție interesantă în spațiul virtual, în care mi-am exprimat punctul de vedere, acela că lui Voiculescu, Basescu, Constantinescu, Iliescu, Nastase, Vacaroiu, Cornel Dinu, Becali, Sârbu, Vântu și altor figuri publice, nu le pasă de mine. Și nici de ceilalți 99.9999% dintre noi, aștia care ne-am născut în România. Presupunând că suntem 23.000.000, înseamnă că unui individ dintre cei enumerați mai sus, îi pasă de 230 de oameni. Chiar și-așa, cred că sunt mulți. În fine!

M-am distrat în seara condamnarii și, puțin, în zilele care au urmat. Am fost de acord că oamenii de la Antena 3+surorile, trebuiau să fie solidari. Să sufere unul pentru celalalt. Nu m-a surprins faptul că s-au strâns într-un studio să facă emisiune. Lacrimile stapânite ale lui Gădea, m-au făcut să râd sănătos. Văicărelile tuturor celor prezenți în platou, m-au facut să zămbesc amar.

Dar! Și nu tot ce este înainte de dar este un bullshit! Nu pot să nu recunosc faptul că am fost uimit de numărul mare de oameni care adunați la chemarea Celui Care Face Șpagatul și Merge pe Stradă în Maieu Alb. Oamenii ăia au venit acolo în număr prea mare. Prea mare, ca să fie ignorați. Prea mare pentru ca nimeni să nu se apropie de această chestiune. Și să o trateze așa cum trebuie. Să le spună oamenilor ălora ce se întâmplă cu adevărat. De ce a fost condamnat plutonul de la ICA, și ce trebuie să înțeleagă din faptul că s-au confiscat niște bunuri. Oricare ar fi categoria din care fac parte – am vazut un Albulescu, pe tânărul eminent care aduce premii în țară –  ei nu pot fi ignorați.

Poate descoperim că totul este pentru o Românie mai curată.

Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi. Nu suntem pierduţi ca popor. Poate Dumnezeu are milă de noi şi ne mai dă câte un picior în cur, aşa”. Petre Țuțea.