Ucraina și Gaza! Ați auzit de ambele conflicte, nu-i așa? Și eu am auzit!

Am auzit că oamenii mor pe capete. Am auzit ca armata israeliană a intrat în fâșia Gaza și că omoara civili nevinovați. Am auzit că rușii au tras cu rachete într-un avion comercial și l-au doborât.

Am auzit cum Putin a anexat Ucraina.

Am auzit cum Israelul oferă armistiții peste armistiții si militanții Hamas nu se opresc din a folosi armament împotriva evreilor de pe acoperișurile caselor.Am auzit ca o personalitate politică din Israel a devenit atât de incisivă în discurs, încât a spus ca teroriștii din Gaza trebuie să fie stârpiți pana la bunicile lor. Să nu se mai dea născare altor teroriști.

Am auzit că au murit și că au fost mutilați nenumarați copii din Gaza. Am auzit că au murit peste 290 de oameni în tragedia aviatică. Am auzit că rebelii din Ucraina dădeau raportul unor oficiali ruși. Cu ocazia asta, am auzit și că americanii au doborât un avion de pasageri. Am auzit și că au fost premiați și decorați pentru asta. Mi-am amintit de Teo Peter, care a fost făcut terci intr-o Dacie accidentată de un ofiter al armatei americane.

Și mi-am amintit că nimeni nu a făcut nimic să-l oprească pe nemernic in Romania.

Am auzit ca Merkel si Obama conduc corul bisericesc împotriva Rusiei si Isralelului. Ma rog, în cazul Israelului, se cam prefac. Mai ales Obama. Dar cu Putin, se poartă agresiv.

Am auzit ca întreaga comunitate e împotriva ambelor conflicte. Am văzut postari pe Facebook, pline de indignare. Proteste online! De mare efect!

Am auzit că suntem o țară de căcat, pentru că, deși vorbim pe la colțuri despre corupție și corupți, nimeni nu mișcă mai mult decât buzele.

Doar nu era prost, Putin, să lase submarinele lui pe mâna occidentului, nu? Poate unii dintre voi mai credeți că asta a fost doar mișcarea lui Putin. Eu cred că Putin a reacționat la ceea ce urma să se întâmple. Intrarea Ucrainei în UE. Anexarea ar fi devenit mult mai grea. Problema lui, mult mai mare.

Întotdeauna m-a indignat fundamentalismul de orice forma. Am urât talibanii când au dinamitat cea mai mare statuie a lui Budha. Îmi venea să ma duc să-i strâng de gâturile alea jegoase. M-a oripilat când mi-am dat seama ca există oameni care se aruncă in aer in mulțime, care intră cu avioanele în cladiri!

Ce am rezolvat cu ura și indignarea mea? Nimic!

Nu mă interesează conflictele astea. Sunt, oricum, peste capul meu și al vostru. Era să spun că mă doare în cur că se omoară între ei! O fac degeaba, mânați de interese pe care nu le vom afla niciodată. Nu, nu mă doare. Dar ce pot să fac?

Însă, înainte să luați partea unuia sau altuia, gândiți-vă:

Aaa: Isralelui iși apără cetățenii în cel mai brutal și agresiv mod cu putință. Face asta pentru că a realizat că numai așa se poate rezolva ceva. Au tot stat de vorbă, până o noua generație de fundamentaliști a ajuns la maturitate. Și au scos AG-urile pe geamuri.

Beee: Musulmanii ce vor? Vor să scoată Israelul de pe pământurile lor. E legitimă dorința asta? Hai, cu curaj! Este, nu?

Cee: Putin se vede încolțit de-alde Obama și alții ca el. Pentru ca nu e un retardat și poate să vadă 5 minute în viitor, ia măsuri. Brutale, e drept. De efect, e drept. Ce au făcut ceilalți? Au dat declarații și au interzis exportul de tehnologie cu dubla utilizare către Rusia. Mare rahat!

Dee: Ucrainienii ce vor? Porbabil sunt puțin mai deschiși la minte, presupunând că nu au fost manipulați, și vor să mearga fără viză la Roma. Vor să se simtă occidentali! Vor în UE, când alții vor să iasă.

Încă odată: ce pot face eu? Să mă bucur ca Rusia are submarinele în siguranță, atunci când le scoate să mai respire și ele? Să dau like-uri pe facebook? Să adorm cu imagini de copii mutilați? Să-i felicit pe nemți, englezi, etc. pentru că tocmai și-au asigurat încă o piață?

Chiar îi doare în cur de reacția si de părerea mea!

Dacă există raiul, cu siguranță exista si iadul. O să dăm socoteală acolo.

 

Treaba voastră, mă! Omorâți-vă!