Mulțumită Reduc-Educ.ro, am avut ocazia să-l ascult pe Dragoș Barbălată pe la începutul anului 2014. Atunci a avut un eveniment preview, despre cum să faci în așa fel încât să poți economisi mai mulți bani. Au fost cam 30 de oameni la evenimentul acela. Prin iunie, am primit o invitație să particip la un alt eveniment preview: Life habits.
Eh, aici a fost altă poveste. Participanții au fost în număr foarte mare. Undeva la 200 de oameni. Discursul lui Dragoș Barbălată a fost mult mai bogat. Și nu vorbesc aici numai despre conținut. Am văzut o evoluție, un salt mare în ceea ce a spus cât și în modul de desfășurare al evenimentului.
La acest eveniment am luat contact pentru prima dată, cu Mru Patel. Mru, un indian născut in Kenia, despre care se spune ca este singurul om din Romania care a lucrat pe toate continentele, care a publicat o grămada de cărți și care ține discursuri motivaționale. Este trainer, coach, mentor, și are diverse afaceri dezvoltate în România. Presupun ca nu numai aici se întămpla lucrurile care îl susțin financiar. Dar asta este o altă poveste.
Preview-ul Life habits a fost menit sa atragă oameni catre workshop-ul tinut de Dragoș și Mru. Acesta a avut loc la două săptămâni după eveniment. Oferta a fost destul de bună. Spun asta pentru că in Romania, cred eu, oamenii incă nu sunt pregatiți să meargă la workshop-uri de dezvotare personală. Este pur părerea mea. Dar strategia lu Dragoș vine, oarecum, să mi-o confirme. Dragoș lucreză la partea de construcție. Ca mulți alți speakeri de pe meleagurile noastre. Construiești și apoi culegi roadele muncii tale. Roade care se pot măsura în oameni mult mai organizați, conștienti de ceea ce li se întâmplă, mai buni cu cei din jurul lor. Si, evindent, roade pentru tine. A fost interesant să vad atât de mulți oameni adunați într-un singur loc. Oameni care au rezonat cu ceea ce au spus Dragoș și Mru. A fost o atmosferă OK, sesizată nu numai de mine, dar și de cei cu care am discutat după eveniment.
Acestea fiind spuse, la două săptamâni, într-un cadru restrâns, am participat la workshop-ul Life habits. Cand am plecat de acasă m-am gandit puțin: măi Cristian, e sâmbată, o să tină 8 ore, se duce toată ziua. Nu spun că nu m-am întrebat dacă o să rezist eu 8 ore de prezentare. La sfarșit mi-am dat seama că n-am știut cum a trecut timpul.
Workshop-ul Life habits a meritat cu prisosință. Dragoș și Mru au făcut în așa fel încât timpul să dispară din ecuație. Nu vă așteptați ca lucrurile pe care le veți auzi la un astfel de eveniment să fie unele cu totul și cu totul noi. Nu. Sunt lucruri pe care le știți. Insă rolul acestor oameni este să vă arate ce să faceți cu ele, cum să le aranjati, cum să conștientizați ca ele există. Și, mai presus de toate, cum să le folosiți în favoarea voastră. Cum să scăpați de temeri, de frică, cum să înfruntați sorți potrivnici.
 
Dragoș a vorbit despre emoții, despre automatisme, despre cum să ai un mod de viață sănătos. A vorbit despre obiceiuri si cum să faci în așa fel încât să înrădădcinezi un obicei bun. Mru a vorbit despre succes, despre curajul de a face o ruptura în viață, schimbând în totalitate modul tău de a fi. De ce e bine să renunți la trecut, să trăiești prezentul și să privești cu încredere în viitor. Totul a fost împachetat într-un umor fin.
Sfatul meu? Merită să mergi la un astfel de curs. Cum spune o vorbă, mai bine mori încercând, decât să nu încerci deloc. Doar dacă faci un lucru, iți poți da seama dacă ți se potrivește sau nu.