Anul de gratie, 2014, perioada de sarbatoare. Pe site: program de marti pana… ca nu ma interesa pana cand, voiam sa merg azi.
Asa ca urc repede pe strada si ajung la frumosul muzeu cu o ora inainte de inchidere. Afara sunt expuse vehicule blindate, niste rachete, tunuri uriase, obuze, mine, etc. Pe astea voiam sa le arat Dianei. M-a intrebat cat de mare e un tanc, daca e mai mare ca un pom. Si am zis sa vada unele in realitate. Sunt destul de spectaculosi monstrii astia din otel sudat sau turnat.

Surpriza! Pe coli A4, cu litere de tipar: bla, bla, bla, inchis luni si marti!
Cum sa faci asa ceva? Nu spun de turistii care vin prin capitala noastra, de sarbatori, asa cum fac si ai nostri prin alte capitale. Cum ar fi sa mergi in Florenta si sa gasesti muzeele inchise? 🙂 Chiar si pentru “localnici” ar trebui sa fie deschise. Fa, tata, niste programe, vorbeste cu scolile, adu copiii la tine in curte, ca tot o freaca aiurea, pe-acasa. Vorbeste-le, contribuie la transformarea lor in oameni. Nope! Inchidem, nu e rentabil.

Am avut putin noroc si am reusit sa vedem cate ceva. prin gard si, cu amabilitatea unor tineri, si prin curte.
Reactia a meritat consumul nervos. Nu prea-i venea sa creada ca sunt asa mari: 54 de tone?? Cat de grele! Cat 4 girafe? Sunt mai grele decat 4 girafe?
Da, tata, da, sunt mai grele!
I-a placut TR-85, tanc romanesc. Avem sperante, o sa cumpere marfa produsa la noi in tara!
🙂