Nu stiu cati dintre noi si-au pus la modul serios, aceasta intrebare. Traim dusi de val, inconjurati de lucruri construite de altii, de situatii in care ne aflam cu sau fara voia noastra.

Care este scopul meu in viata? Sa fiu fericit? Sa am o casa mai mare si aceeasi masina  dar cu mai multi cai putere? Sa am bani, sa pot face orice vreau, cand vreau? Sa educ un copil, sa am grija de un om? Sa inventez ceva, sa aduc bucurie unor oameni prin ceea ce fac pentru ei?
Care e scopul tau? Te-ai gandit vreodata?
Poate e greu sa ti-l atingi. Fara determinare, nu poti face nimic. Ramai in aceeasi stare.
Trebuie sa te rupi de cotidian, sa elimini frica, sa nu-ti mai pui intrebarea “ce se intampla daca?” si, pur si simplu, sa faci! 
Dai gres odata, de doua ori, de noua ori? Si ce daca?!? Ai invatat ceva, lucruri pe care le poti folosi data viitoare cand vei incerca altceva.
Sa incerci sa devii mai bun, sa citesti mai mult, sa dobandesti noi cunostinte, sa elimini rahatul asta de televizor care nu-ti induce stari de bine.
Televizorul, ziarele, stirile de la ora 1, 2, 5, 9, 12 noaptea, nu sunt facute sa te motiveze. Sunt facute, poate involuntar, sa-ti dea o stare de nesiguranta, sa te puna pe teren miscator.
Nu e niciun fel de  fericire in ziare si la televizor.
Nu e fericire in telefonul mobil, in Facebook, in LinkedIn, in Tweeter, 500px, Flickr. Poate doar daca le folosesti pentru a-ti atinge scopul. 
Timpul pe care-l petreci cu lucruri inutile, poate fi folosit pentru dezvoltarea ta. Citeste, cauta oameni de la care ai de invatat, urmeaza-i!
Vorbeste cu prietenii tai, intalneste-te cu ei! 
Incep sa cred ca poti realiza orice-ti doresti in viata. Trebuie doar sa iei decizia corecta si sa incepi sa urci scarile. Nu sa stai la baza lor, uitandu-te si minunandu-te ca ultimele trepte sunt printre nori.
Ceea ce alti oameni pot face, cu siguranta poti face si tu.