Peste un an, pe 25 februarie, sunt stabil financiar, am elimina stresul in totalitate si fac planuri pentru participarea la Campionatul Mondial de Veterani. Am o varsta, ce pana mea!
Ahh, da! Era sa uit. O sa fiu fotograf oficial la un eveniment public, puternic mediatizat.

Daca stau si analizez ultima perioada din viata mea, o perioada destul de tulbure din toate punctele de vedere,  imi dau seama ca nu am facut mare lucru pentru mine, pentru ca pe 25 februarie 2014 sa realizez toate lucrurile de mai sus si sa merg la Budapeste in martie.
Mi-a fost frica, n-am avut incredere, am crezut ca nu  pot si ca nu am oameni in jurul meu care sa ma ajute sa ma ridic.

Am facut si lucruri bune, sa nu exagerez. Am participat, mi-am adus contributia la un start-up care acum se dezvolta frumos. Am urcat pe Olimp, sperand sa-l gasesc pe Zeus si sa o vad pe frumoasa Hera.
M-am relaxat. Da, m-am relaxat, si in unele momente mi-am permis perioade de pierzanie spirituala.
Am cunoscut oameni noi, de calitate.
Si am decis sa ma implic financiar intr-o companie care functioneaza din 2008.
Lucruri bune, nu?

La capitolul dezamagiri, as putea sa trec pierderea unor prieteni si esecul pe care l-am avut cand am incercat sa indrept oameni din jurul meu spre ceea ce eu cred ca e calea cea buna.
Explicatia pe care as putea sa o dau pentru esecurile de mai sus este ca nu am stiut sa pun intrebari in timp util. Nu le-am pus nici macar atunci cand mi-am dat seama ce sa intreb.

Mi-am impus limite, m-am complacut in situatia in care eram, nu am actionat pentru ca nu am fost capabil sa vad oportunitatile, am asteptat dupa alti oameni, n-am stiut ce vreau si incotro s-o apuc. Am dezamagit.
Am gasit tot felul de scuze. Ba ca oamenii nu raspund la telefon, ba ca eu nu pot, ca sunt prea mare, ca nu am bani, ca nu am timp, ca asa sunt eu, fac asta maine, de luni, saptamana viitoare.
Poate cea mai nefericita scuza pe care am gasit-o a fost asta: asa sunt eu, de-aia nu pot.

Daca vrei ceva, trebuie sa actionezi. Orice lucru pe care ti-l doresti, confortul psihic, tot ceea ce e langa tine, absolut totul, poate fi obtinut daca incepi sa te misti, daca esti locomotiva a vietii tale.
Nu esti “asa” daca vrei sa reusesti. Esti altfel! Te lupti, tragi de franghii ca sa intinzi panzele si sa prinzi vantul cel bun. Navighezi linistit. Obtii ce vrei!

Suna putin ciudat, nu? Ia intreaba-te toate lucrurile de mai sus, incearca sa iti dai seama ce e rau, ce e bine. Apoi vezi daca mai suna ciudat.