Azi dimineata, uitandu-ma pe Ziaru’ Financiar, am citit ca Facebook a cumparat WhatsApp. 19 miliarde USD, ceva cash, ceva actiuni. O mare parte in actiuni.

Mi-am adus aminte ca acum cativa ani, Intel a cumparat McAfee pentru 7 miliarde USD.
Ma tot gandesc la chestia asta. Cum sa valoreze WA mai mult ca McAfee?
Si mi-am dat seama ca o cantitate uriasa de bani te face sa nu  mai vezi valoarea exacta a lucrurilor. Nu te mai intereseaza ca un avion electric costa jdee mii de ce-o fi, pur si simplu dai, ca nu se simte.
Nu ma pricep prea mult la stabilirea valorii in piata pentru un brand. Stiu cate ceva, nu in profunzime.
E o aplicatie, fratilor! Comparativ cu McAfee, care are centre de cercetare, servicii cloud, dezvolta soft si echipamente, samd., mi se pare pare mult sa dai atatia bani pe un lucru atat de mic. :)) Vorba lui Tolkien.
Unde mai pui ca inca nu e stabilita o strategie de publicitate prin WhatsApp, iar oamenii care au creat serviciul asta sunt chiar impotriva oricarei forme de publicitate.
Da, mi se pare OK sa platesti abonament, atata timp cat el e modic – 1 USD pe an – in loc sa ti se arunce in fata reclame, dupa ce comportamentul online ti-a fost disecat de furnizorul unui astfel de serviciu.Iar cei de la WA spun chiar ca e inuman sa ti se arunce reclame in fata si comportamentul tau sa fie modificat.Interesant, nu?

Anyway, lumea o ia razna. Si da, e adevarat ca daca ai bani in cont, multi bani, ce reaq mai conteaza ca dai doi lei pe o acadea deosebita? Auzi concluzie: aceasta achizitie va produce o regandire a preturilor pentru start-up-uri! :))) Adica un cacat cu mot va costa mai mult.
Sa nu se inteleaga ca am lipsa de respect pentru inovatori.Oamenii chiar au gandit o chestie foarte tare.

19 miliarde? Scoteau Romania din cacat!