In securitatea IT, sandbox este un termen folosit pentru tehnologii si resurse fizice sau virtuale care te lasa sa rulezi diverse aplicatii intr-un mediu controlat si chiar sa vezi, de exemplu, ce efecte ar putea avea o infectie cu un virus asupra sistemelor tale.
E o explicatie simplista, mai multe exista pe net.

Sandbox in viata

Se intampla de multe ori ca oamenii sa treaca prin perioade fericite, dar si prin perioade mai putin fericite. Cauzele nu au importanta dar includ in ultima categorie moartea cuiva drag, despartirea de un om pe care-l iubesti. In general, vorbesc despre pierderi de orice fel.
Evident ca sunt momente in care nu rezisti in fata valului si cred ca solutia ingroparii trecutului in asa fel incat sa dispara in subconstient intr-un timp cat mai scurt, nu este cea mai buna.

Trebuie sa ne convingem ca orice experienta merita traita, indiferent ca e buna sau rea, pentru ca toate lucrurile pe care le faci, simti, gandesti, te modeleaza si te completeaza.

Ajungi la un moment in care trebuie sa reprim niste trairi. Le reprimi dar am reusesti sa o faci intr-un sens bun, in final. Nu le uiti, nu le stergi cu buretele plin cu apa si praf de creta. Pur si simplu le bagi in cutie pentru ca ajungi la punctul in care esti capabil sa o mai deschizi din cand in cand, fara sa ramai acolo.

Ooo, daaa, evident ca atunci cand ridici capacul, vin toate peste tine. Insa-l poti pune la loc, dupa ce traiesti ce ai de trait. Si lucrurile revin la normalul de om transformat, “care esti”. 🙂

Experienta asta nu prea seamana cu definitia data de specialistii in tehnologia informatiei, dar cred ca e pe-aproape pentru ca totul se deruleaza intr-un mediu controlat.
Experientele din cutie sunt, in general, bune. Cand cade capacul la locul lui, atunci e putin mai greu. Dar te gandesti ca lucrurile puse acolo au avut sensul lor.

Si-atunci e bine.

Ma duc sa fumez si sa fac fotografii in ceata care acopera orasul.