E o zicala care se aplica in toate domeniile, as putea spune. Daca ai informatiile cat mai repede de la momentul la care ele sunt disponibile, poti actiona inaintea celorlalti, in asa fel incat sa obtii avantaje maxime.

Daca va amintiti de povestea codificarii transmisiunilor dintre submarinele germane si nu numai, din cel de-al doilea razboi mondial, atunci stiti ca aliatii nu au reusit sa sparga codul de criptare.
Germanii foloseau o masinarie, numita Enigma, pentru a cripta comunicatiile militare. De ce faceau asta? Evident, pentru a ascunde orice informatii despre miscarile de trupe, strategie, atacuri si asa mai departe.
Intamplarea a facut ca, in urma unui atac asupra unui submarin U, englezii, daca-mi aduc bine aminte, sa reuseasca sa captureze o asemenea masinarie.
Secretul a fost bine pastrat, si aliatii s-au putut folosi fara grija, cel putin o perioada, de acea masina, in sensul ca puteau decripta mesajele inamicului. Iar germanii, care nu stiau ca secretul lor nu mai era un secret, au cazut in plasa.
Mai este o categorie de informatie pe care, probabil, nu ti-ai dori sa o stii.
Si dau exemplu cu doi oameni care s-au indragit foarte mult la un moment din viata lor. Care au petrecut clipe minunate si au impartasit lucruri peste puterea de intelegere a celorlalti.
Doi oameni care nu vor inceta sa se indrageasca niciodata doar pentru ca le-a fost greu, imposibil sau orice alt cuvant, sa fie impreuna pentru totdeauna.
Si, in acest frumos/tragic caz, ca sa treci peste moment si sa te pui pe picioare, trebuie sa incerci din rasputeri sa uiti cum era. Sa uiti o perioada din viata ta, pentru ca apoi sa poti privi inapoi cu aceeasi dragoste. De data asta detasata, dezinteresata, fara alte implicatii emotionale. Sa poti sa fii fericit cand revezi omul ala, sa poti sa fii fericit pentru el, pentru ce a devenit in lipsa ta.
In perioada asta, iti doresti sa nu mai existe celalat. Pentru ca orice informatie pe care o afli, te poate arunca inapoi in groapa sentimentelor si trairilor.

Si atunci mai poti spune ca a cunoaste inseamna a avea putere?