Am auzit despre… conceptul asta din cartile pe care le citeam cand eram mic. Punctul  de la care trebuie sa mergi inainte, pentru ca, fizic sau psihic, nu te mai poti intoarce inapoi..

Se aplica in multe cazuri: scufundatori care au coborat in adancuri prea mult si nu mai au aer sa ajunga la suprafata, avioane care, in calatoriile peste ape sau pamanturi, trec de punctul sigur din care se puteau intoarce la aeroportul de pe care au decolat si descopera ceva defectiuni la bord, si asa mai departe.

In viata apar, inevitabil, puncte de la care nu mai poate fi vorba de intoarcere.
Alegeri care, odata facute, iti schimba viitorul fara posibilitatea de a mai repara ceva. 🙂 Nu vorbesc numai de lucruri rele, “repara” a fost cuvantul pe care l-am gasit cel mai usor.

Cand iti dai seama ca ai trecut Rubiconul?
Cred ca-ti poti da seama inainte sa-l treci sau, in multe cazuri, dupa ce l-ai trecut, cand cale de intoarcere nu mai este.

Daca lucrurile ies bine, totul e frumos, mergi inainte spre glorie, daca lucrurile ies rau… n-ai ce sa faci, granita este oricum trecuta si nu-ti ramane decat sa… mori, prabusesti, ineci sau sa ramai in mijlocul desertului, fara benzina. Ma rog, aici mai exista sanse sa te gaseasca cineva, mai repede sau mai tarziu…

Sursa de inspiraie: http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar%27s_Civil_War#Crossing_the_Rubicon