In marile corporatii si nu numai, ti se permite sa vii cu sculele tale la lucru.
De ce? Pentru ca oamenii sunt receptivi la nou, se zgaiesc in vitrine cand apare un ifone xs sau un ipad “mai nou”, sau un htc cu un simt de raspundere (HTC Sense).
Corporatiile zic: daca omul se simte bine cand tine ceva nou in mana, de ce sa nu-l las sa si-l cumpere si sa-l foloseasca la birou? Cat ma costa sa cumpar ifone la toata lumea? Hmmm… Cam mult!

Asa ca a aparut conceptul Bring Your Own Device!
Ia-ti ce vrei tu, daca asta iti face placere, si eu te ajut sa-l folosesti si in interesul meu. O sa fii multumit, imi convine si mie. Uite, chiar sunt dispus sa platesc niste banuti sa ma securizez si asa te securizez si pe tine. Ma costa oricum mai putin decat as da sa-ti cumpar un Bugatti al telefoanelor mobile sau tabletelor si te fac si pe tine fericit!

Ce se intampla la nivel mondial cu dispozitivele mobile? Apar din ce in ce mai multe bucati malware, special proiectate, care le infecteaza cu diverse scopuri.
Creatorii lor se gandesc ca un angajat poate cara un vierme in infrastructura si ca asa, vor avea acces la informatii suculente.
Altii activeaza camera, sa te vada in momente intime sau sa-ti filmeze sedinta de lansare de produs.
Altii fac ce fac si forteaza telefoanele sa dea SMS la numere cu suprataxa. Revenue mai mic dar mai rapid!

Companiile se gandesc la faptul ca angajatii iau acasa mailuri, documente si alte informatii interesante si vor sa minimizeze pierderea lor intentionata sau accidentala.
Si ele se gandesc ca un device compromis le poate pune jos businessul.

Uite ca a aparut o NEVOIE!
Trebuie sa securizez gadgeturile astea!! Trebuie sa-mi securizez afacerea!!! Am multi utilizatori cu dispozitive mobile, cum le fac managementul???
Ce fac? Ce fac? Ce fac?!?

O solutie pentru managementul dispozitivelor mobile cam asta face: opreste malware-ul, te asigura ca informatiile de business de pe mobil/tableta sunt securizate si iti permite o administrare eficienta.
Cum face asta si care sunt beneficiile unei asemenea solutii, cititi putin mai jos.

Ce aduce o solutie EMM in viata ta?
In primul rand, managementul eficient al dispozitivelor mobile! Profund, nu?
Te ajuta la complianta cu standardele interne sau externe.
Iti permite sa faci containerizare, o chestie interesanta prin care parte din resursele dispozitivului sunt asezate intr-un container. In asta, la care ai acces doar cu PIN, se pun lucruri ce tin de business. Astfel n-ai posibilitatea sa interferezi cu altceva.
Iti da posibilitatea sa faci whipe de la distanta in cazul in care dispozitivul este furat ori pierdut.
Antimalware – cu agent pe device. No trojans and viruses.
Te ajuta sa faci inventarul aplicatiilor instalate, te lasa sa-ti faci magazin propriu de aplicatii, in asa fel incat sa elimini cat mai mult posibilele probleme.
Criptarea datelor din container sau a intregului dispozitiv mobil.
Controlul asupra hardware-ului: opresti microfon, camera video, foto, etc.
Posibilitatea de a actualiza software-ul telefonului sau de a aplica patch-uri.
Iti ofera capabilitati DLP si multe altele.

O astfel de solutie si informatii mai multe, gasiti aici:
http://www.mcafee.com/us/products/enterprise-mobility-management.aspx