Pentruce e buna o astfel de solutie?
Am un sistem, pe oriunde ar fi el, pe care vreau sa ruleze doar ce ma intereseaza. Sunt mai multe motive pentru care vreau asta: sistemul are resurse putine, nu vreau ca o amarata de aplicatie nefolositoare sa-l puna in fund.
Alta dorinta a mea este sa evit rularea aplicatiilor daunatoare, viermi, virusi, troieni.
Alta dorinta: vreau sa protejez aplicatiile existente impotriva exploatarii.
Alta: n-am bani sa fac upgrade la statii, si noul AV pe care il cumpar cere cu exact 0,5 MB memorie RAM in pus fata de ce am eu! Imi doresc, totusi, sa pastrez sistemele astea vechi.

Eu, daca as vrea sa fac toate astea si mult mai multe, as folosi o solutie de la McAfee. Functioneaza pe sisteme Windows, 32 si 64.

Unde e buna?
In general, vreau sa protejez sisteme de comanda, sisteme pe care lucreaza aplicatii industriale, ATM-uri, device-uri medicale. Sistemele astea sunt mai slabe din punct de vedere hardware. Sa instalez un AV, e cam peste mana. Cand scaneaza, consuma resurse si le pune in cap!
O solutie de application whitelisting lasa sa ruleze doar aplicatiile pe care le doresti, alea care sunt de partea buna a fortei. Mai mult, protejeaza si zona de memorie RAM in care se desfasoara “fetele”, in asa fel incat sa nu existe posibilitatea de exploatare prin atacuri de tip buffer overflow.
N-ai nevoie de update de semnaturi, n-ai nevoie de putere mare de procesare. Asta de la McAfee isi face treaba cu resurse minme.