N-am avut net de mai bine de o saptamana, asa ca am fost putin rupt de realitatea care vine pe fir.
Vineri, cand am plecat de la job, dau de un coleg care ma intreaba grav: vii, ma, la ACTA?
Nu dau nimic sigur, dar sambata, pe la ora 18, imi pun haine groase si o iau usor spre Universitate.
ACTA? Ce dracu e asta? E un proiect de lege aprobat si de Romania, care vizeaza stoparea pirateriei si a contrafacerilor.
Pun pariu ca a fost facuta sa limiteze putin expansiunea Chinei si a altor state care fabrica copii dupa diverse lucruri, si le vand prin UE, pagubind astfel inventatorii. Nu ca m-ar deranja copiile. Cine vrea, cumpara pentru ca originalele au preturi de-ti fac parul maciuca in marea majoritate a cazurilor.
Pe de alta parte, au bagat si cateva chestiuni care afecteaza modul in care poti sa te comporti pe internet. Pai, frate ML-u, ACTA asta sta deasupra capului tau si niciodata nu vei putea fi sigur ca nu exista o persoana care se holbeaza la istoricul tau prin internet: ce site-uri ai accesat, ce informatii ai pus pe net, cine a beneficiat de ele, ce ai descarcat, ce ai incarcat. 
ISP-istii, evident, sunt suparati. Trebuie sa investeasca in echipamente de stocare, trebuie sa cumpere unelte de management al logurilor – se intampla sa lucrez la o companie care vinde asa ceva, si lucrul ar trebui sa ma bucure – sa angajeze oameni care sa aiba grija de toate lucrurile astea.
Eh, asa ca ei sunt putin impotriva ACTA. N-am vazut un ISP-ist in Piata.
Cateva sute de oameni, poate mai bine de 1000, fluturau steaguri si strigau, la indicatiile unui tip cu megafon, pe partea cu Facultatea de Arhitectura.
S-a strigat frumos pana pe la 19, apoi au inceput cu M—e ACTA!
Nu vreau o asemenea lege care permite oricarui cetatean care se crede nedreptatit, sa faca investigatii asupra activitatii mele in internet.
Ca fapt divers, pe partea cu Nationalul, o mana de oameni strigau lozinci anti-basesxu.
Am constatat, cu putina durere, ca erau in numar mult mai mic decat cei care lupta impotriva ACTA.
Tineri, in special, desi am vazut si oameni de varsta a doua. Pe tineri nu-i preocupa viitorul, se uita mai mult la prezent.
Ce face ACTA din noi? Vom vedea, cand si daca lucrurile vor fi impuse si in Romania.
PS. Ajung, il sun pe omu’ meu si aflu ca el statea la caldurica intr-un bar. Pana mea!