Pentru Speedey, sa traiasca famiglia lui numeroasa, fac acest articol!

Nu mai stiu cand am fost ultima data pe-acolo. Am ceva poze si de-atunci, daca-mi amintesc bine, cred ca le-am facut cu Canonul 3000N. Acum cateva luni, mi-am zis ca ar mai trebui sa fac o vizita, s-a marit plodu’ si ar intelege mai multe.

Hop in masina, ca ne-am obisnuit prost, da-i fuguta la muzeeuuu. Cand colo, ce sa vezi? Muzeu’ era in renovare. Mai, sa…. fie! Citesc anuntul, ca se deschide nush cand si apoi plecam. Vine nush cand, si aud la Eliberadio ca nu s-a deschis, ca deschiderea se amana, inca fug animalele prin laboratoare. Unele nu vor sa moara.

Cu mare tam-tam, pana la urma se deschide la mijloc de Septembrie.
Sambata dimineata, care tocmai a trecut, inainte de nunta lui Razvan, am facut acelasi lucru ca acum 3-4 luni. De data asta, in 3. Am ajuns la muzeu si ne-am asezat la coada.

Cam o ora si jumate a durat pana sa intram.
Oamenii ne lasau in pack-uri de 10-15 persoane, inauntru erau 2 doamne care ne aratau cum sa cumparam bilete de le automate.

Probabil ca le urau ca dracu’. Uite mah, am muncit o viata-ntreaga aci, si acum ne inlocuiesc cu cutii. total de acord cu respectivele doamne. Las-o frate, pui automate in loc de oameni! Nu e bine la psihic.

Am platit cu cardul, mare minune a tehnica!, si am intrat. Am avut noroc ca aia de la aplicatii nu si-au dat seama sa puna boton tactil si pentru taxa pe aparate foto, asa ca n-am platit nimic si am putut sa fac cate poze a vrut aparatul meu.

Bai, frumos, da’ frumos! Exponatele curatee, vitrinele curatee, pe jos curat, pe sus curat. Pereti plini de proiectii tematice, multa lume, copilarime, etc.
Ca sa-l strabati in viteza, doar sa te uiti la ce e expus, iti ia 90 de minute. Dar daca stai si citesti, poti sa petreci mai mult de-o zi. Fiecare diorama, avea in fata un ecran tactil cu o reprezentare grafica a a ceea ce se vedea in spatele sticlei. Dadeai cu destu’ dublu click si iti apareau informatii despre oratania pe care ai atins-o.

Parterul e organizat foarte bine, cand am intrat, am crezut ca sunt in alta tara. Trei mormane mari de oase inconjurate de diorame, una mai frumoasa decat alta.

Mergeti sa-l vedeti.