Am auzit de vizita asta la cateva zile dupa ce a avut loc. Au fost fraze disparate care mi-au trecut pe la urechi, recunosc, insa nu le-am dat importanta.
Cum ma uit la stiri destul de rar, n-am fost la curent live.
Mi-a placut ca a ajuns Basescu acolo. Initial am crezut ca-l cheama sa discute ce se va intampla cu Romania in urmatorii ani, daca iesim din foamete sau nu, daca batranii mai au o sansa la viata dupa ce i-au scos din spitale sau sa-i spuna sa incheie reabilitarea blocurilor, ca vine gigacaloria cu un pret pe care nu l-a mai avut pana acum.

Nu, nu asta a fost motivul, ci amplasare scutului antiracheta in Romania. Si, uite-asa, Basescu s-a vazut cu aia de la CIA, cu vicele si cu Obama.

Intr-o aparitie de tot rasul, vicele american ii spune lui Traian ca pare sanatos. Traian spune ca nu pare, chiar este sanatos!
Presupun ca si vicele SUA s-a mirat ca Basescu are tonus, la cate spitale au disparut si la cati doctori au fugit din Romania.
Cum dracu’ sa faci asta, cu atatia oameni in fata ta? O fi vrut sa se asigure ca Base rezista pana la sfarsitul vizitei?

Scutul e instalat intr-un sat in care primarul face cursuri de engleza pe bani europeni, de parca ar veni soldatii americani la discoteca din sat sa incinga o hora sau la birtul din intersectie, sa bea o bere populara.
Insa lasand sarcasmul, e bine ca omul incearca asta, numai laude.
His name is Gheorghe Beciu, and he is from Deveselu!

WTF!?!?

La o zi dupa vizita, am aflat ca Basescu nu s-a dus sa se vada cu Obama, ci ca Obama a venit sa se vada cu Basescu.
Cum asa? Simplu!
Base era in discutii cu vicele, iar Obama, probabil ca a iesit sa mearga sa bea un pahar cu apa de la dozator si pe drumul de intoarcere, s-a alaturat discutiei. Au palavragit putin si apoi s-au retras toti 3 in Biroul Oval.

Asta e cuvantul pe care administratia americana l-a folosit in comunicatul de presa: Obama s-a alaturat discutiei.
Sa nu inteleaga lumea ca avea ceva programat cu noi. Nu, doar pura intamplara.
Ia ma, cu cine sta asta al meu de vorba? Aa, cu Basescu! Tare!

Ma intreb ce zice Putin de treaba asta. O zice ca face un zid inalt in Transnistria. Se enerveaza tare, ca astia vor sau vroiau sa puna kit-uri d-astea si  in Polonia si Cehia.

Ahh, era sa uit: Base a pomenit intr-un interviu dat acolo sau la scurt timp de la intoarcere si despre proiectul Rosia Monatana.

Sa-mi baaag!!