Doua orase belite de americani. Poate, la vremea aia, un asemena atac era justificat. Dar daca te uiti mai bine, Japonia era on the brink of destruction si isi folosea ultimii oameni in atacuri kamikaze.
Asa ca tot rahatul de-atunci a fost un simplu test. Ia sa vedem care e treaba, sa ne pozitionam drept cei mai periculosi din lume.
Ce conteaza ca omoram zeci de mii de oameni intr-un singur atac? Ca vom contamina solul, ca vor exista efecte secundare muulti ani de-acum incolo? Oricum sunt japonezi, niste maimute. Nu vedeti ce inapoiati sunt, inca traiesc in Evul Mediu!
Din fericire, pana acum n-a mai avut nimeni curaj sa repete lucrurile. Razboiul Rece, frectie! Cred ca mureau de frica doar la gandul ca trebuie sa apese pe buton si sa lanseze atacul. Oare ce se intampla cand si ceilalti vor face la fel?
Pericolul nu a trecut, insa sunt convins ca nicio tara, indiferent cat de irascibila este, nu ar mai face asa ceva acum.
Daca in momentul asta se intra cu atacuri conventionale, acolo unde e “nevoie”, la un atac nuclear… cred ca va fi greu chiar daca esti invingator.

Vroiam sa terminam razboiul mai repede!
Dar ne dorim si sa vedem cum vor arata lucrurile dupa impact, care vor fi urmarile.

A fost urat rau!