De cand nu ma mai dau pe jocuri, am zis ca e o ocazie sa mai renunt la ceva, anume la sistemul de operare. Office-ul era oricum Open Office, media playere sunt destule care suporta 5.1, am sanse sa fac si SBlasterul Live sa mearga.
Asa ca, acum o luna, am incercat sa ma joc cu Ubuntu, pornit de pe un stick. N-a mers, pentru ca n-am observat diferenta intre B si 8. Deh, era scris mic, si nu m-am holbat indeajuns de tare. Am presupus ca e 8, dar era B.

Toata tarasenia asta am reluat-o astazi, cand am zis sa-mi apropii retina de ecran, dupa ce am instalat Ubuntu pe hard. Adresa MAC nu era aia pe care e inregistrat contul meu, asa ca m-am tot straduit sa o modific.
In Windoes, merge ca uns, o scrii si sistemul o schimba. Aici, nu intelegeam de ce, in pana mea, scriu ceea ce trebuie la setarile de retea, si nimic nu se modifica. Ma arunca in pagina in care eram anuntat ca n-am platit abonamentul. Lucru adevarat, dar care nu ma impiedica sa am acces la net, ca baietii sunt baieti buni si nu-mi taie netul, ca stiu ca ii vizitez rar.

Dupa o perioada de cautari, am dat de urmatoarea treaba:
-deschizi un terminal si tastezi: sudo gedit /etc/network/interfaces

Comanda asta, iti deschide un fisier, interfaces, in care trebuie sa treci, daca iti iei IP prin DHCP, urmatoarea linie: hwaddress urmata de adresa placii de retea.

Salvezi, dai un ifconfig sa vezi daca schimbarile s-au produs, restartezi si totul merge bine.
Versiunea pe care am instalat-o e una facuta special pentru editare video, audio, foto. N-arata rau, porneste rapid.
Sa vedem care e treaba. Sper sa pot sa setez clonarea desktopului.

PS: s-a blocat de 3 ori in 10 minute. ­čÖü
PS2: dupa 2 zile, totul e in ordine, nu s-a mai blocat.