Initial, aici urma sa fie o noapte de tranzit. Pana la urma s-au facut 2 si s-a lasat cu vizita la lacuri. Drumul din Florenta a fost destul de obositor si, unde estimasem ca vom ajunge in jur de 8 seara, am ajuns pe la 10.
A fost un moment placut pentru mine, cand GPS-ul ne-a bagat pe un drum prin rezervatie, lat cat o masina si fara locuri de intoarcere. Noapte, farurile luminau padurea, in fata vedeam stopuri rosii care dispareau total la prima curba si mergeam cu viteza de 50km/h, viteza pe care ziua n-am fi atins-o cu siguranta.
Mi-am dat destul de tarziu seama sa filmez, si pana m-am miscat, ajunsesem aproape de final. Cand reusesc sa scot comentariile si sa-i pun muzica, il uploadez aci.
Eh, dupa peripetia asta, in dimineata urmatoare am facut lacurile.
La Paltinu, pe drumul de la Bucuresti spre Brasov, e un lac maricel, tinut de un baraj. In unele perioade ale anului, apa lui are o culoare foarte frumoasa.
Asa si aici, apa era de o limpezime extrema, iar lacurile de un turcoaz fara seaman.
Treaba e asa: in varf de platou e un lac mare, alimentat de un rau… sau mai multe. Un sistem de cascade si platouri mai mici, segmenteaza complexul de lacuri in asa fel incat, apa coboara din lacusor in lacusor.
Sa parcurgi tot complexul, lejer, iti ia cam 4-5 ore.

Pe marginea lacurilor, “stoluri de pesti” si cateva rate. Destul de aproape de poteca, in asa fel incat copchiii sa incerce sa prinda pestii cu mana.
Croatii, baieti destepti, au conservat zona cat se paote de bine. Am auzit ca in zona au fost terenuri minate, dar mi-e greu sa cred.
Bozo, omul la care am stat, spunea a sub lacuri e o mare pestera si ca pericolul este ca tavanul sa se sparga si toata apa sa curga in ea. Adio peisaj frumos. 🙂
Noi am gasit apa turcoaz, insa tot Bozo ne-a spus ca sunt zile in care e verde, zile in care e gri si ca nu se stie care este motivul pentru schimbarile de culoare.
Pestii imprastiati pe langa poteci, asteptau pomana de la fraierii care se plimbau pe-acolo.
Sunt multe se spus despre Plitvice, inda nu sunt prea documentat. Locul este, orice-ar spune cineva, mirific!