Am scris textul inainte de a pleca din Venetia, insa nu l-am postat din lipsa de net. Il las asa cum a fost scris. 🙂
Am vrut sa scriu aseara, cat erau toate proaspete in memorie, insa n-am avut puterea sa ma mai asez in fata laptopului.

Ne-am propus sa plecam din Venetia cat mai dimineata. Targetul a fost ora 830.

Drumul pana in Florenta e destul de scurt, autostrada e aglomerata asa ca nu prea ai ocazia sa-ti pice ochii in gura. O bucata de autostrada a fost aglomerata. M-am tot gandit ca o fi vreun accident sau mai stiu eu ce alta nenorocire. Catvia kilometri am mers bara la bara, destul de incet. La un moment dat am ajuns la iesirea spre zona industriala, si totul s-a clarificat. 🙂 Astia au industrie, de-aia se aglomerau toti acolo.

Sistemul de taxare e destul de simplu. La fiecare intrare iti iei bilet, la fiecare iesire, ori sunt case automate, ori sunt case cu casier. Dai biletul, platesti. Venetia-Florenta – 16 Euro.

M-au cam enervat, obisnuit fiind sa nu platesc nimic insa nu am putut sa nu remarc faptul ca se scot banuti din chestia asta. Asa ca, daca e spre binele patriei, sa puna si la noi taxa, numa sa nu se incalece cu rovigneta. Ca pe-aici nu prea am vazut asa ceva.

39 de grade celsius cand am ajuns. O caldura de te darama. GPS-ul s-a pierdut la un moment dat, ne-a bagat in ceata dar pana la urma ne-a scos unde trebuie.
Cand ma dau jos din masina, un sunet ca de contactori de retea electrica. Ma uit in pom dupa ceva pasari, nu reusesc sa vad nimic.
Trec pe langa un alt copac si acolo, sunetul imi venea de undeva de la inaltimea mea. Ba, da-o naiba! Ce pasare e asta de canta in fata mea si eu nu o vad.
Ma apropii si imi dau seama ca nu e nicio pasare, e o insecta de 3-3.5 cm, care nu stiu cum vorbea, ca nu i se misca nimic.
Am filmat-o si am tras-o in poza, sa ma uit acasa ce dracie e.
Hotelul OK, cu mobilier modernist, LCD cu o gramada de canale, toate dublate in italiana, pentru prosti. Fara frigider, incat mi-am dat seama ca asta e un trend. Scoti frigiderele, ai bauturi reci la receptie. Mai vrei, iei liftul si cumperi. :))

Cu autobuzul 22, ne-am dus in centru. La fel ca in Venetia, ne-a luat din fata hotelului si ne-a adus tot acolo.

Am ajuns chiar cand era lumina mai draga. Intru pe o straduta, in zona pietonala, si se iteste un turn in fata mea. Repede, sa-i trag o poza. Ma misc mai la dreapta si odata se lumina. Era clopotnita Domului, cred ca cea mai mare cladire de genul asta vazuta de mine pana acum. Nu-ti dai seama cat e de mare, uitandu-te in poze, insa e uriasa.
E greu sa o prinzi pe toata cu privirea.

Mesterii astia care au facut-o, artisti adevarati. Nu mai vezi asa ceva azi, unde totul e aproape digitalizat, arta s-a transformat in puncte si linii pe diverse suprafete.

Dupa ce ne-am delectat pe dinafara cu Domul, am purces spre altezone ale Florentei. Am intrat pe strazi, trecand pe langa muzeul national, (am poza cu turnul stramb) si am ajuns la Palazzo Vecchio.

Am avut un ghid cu noi, care trebuia doar sa-si arunce ochiul pe harta si sa zica: pe-acolo!

Din Palzzo, dai intr-o piata unde zici ca au aruncat sculpturi ca pe zarurile de la table.

Lumina batea in cel mai perfect mod (sic), asa ca pune-te pe pozat. Si chiar ca am avut ce.
Pentru ca e destul de greu cu postatul, voi popula cu poze de-acasa.