Ma tot chinui de ceva vreme sa-i trag noste poze, cat n-am cazut de prea multe ori cu ea.
Azi am iesit cu Diana prin IOR, ne-am oprit sa-i dau sa manance o banana si am profitat de ocazie sa-mi exersez talentul.
Rockrider, bicicleta facuta de Decathlon in mai multe variante, e o bicicleta OK din punctul meu de vedere.

Am luat un model 5.2 de pe Okazii, de la un tip care nu cred ca a facut mai mult de 50km cu ea. Nou nouta, si in stare foarte buna. Exceptiae saua, pe care cred ca s-a urcat o pisica si a zgreptanat pe ea.

Partea proasta e ca desi are garantie, maimutoiul ala nu mai gaseste factura. L-am sunat de cateva ori si n-a reusit sa dea de ea. Insa o rezolv eu cumva si cu asta. daca nu, ii dau negativ pe site.
Echiparea e Shimano (stau si ma gandesc daca mai are rost sa subliniez asta, pentru ca aproape tot ce e pe piata e Shimano), modelele care stau in coada clasamentului, adica Altus. Pana acum si-au facut treaba si schimbatorul de foaie si cel de pinioane.


 I-am pus kilometrajul de la niste baieti care au magazin de biciclete si care mi-au dat si cateva sfaturi. Nu credeam ca o rotatie cu 2-3 grade a ghidonului schimba aproape total modul in care stai pe bicicleta.
Cu caucicurile cred ca stau destul de prost pentru terenul pe care ma misc, in sensul ca au crampoane cam mari si impresia mea este ca ma impiedica la inaintare.Cand s-or toci, o sa caut unele mai neridate.
Prima cursa mai lunga a fost Pantelimon, Centrura Bucurestiului – Afumati, Voluntari, Bucuresti prin Colentina. N-am avut cum sa masor distanta, insa cred ca-s mai mult de 40km.


Desi scrie ca are Hyperdrive, n-am simtit asta. Cred ca imi lipseste containerul cu Dilitium. Nu mai am numarul lui Geordi sa-i mai cer unul si mi s-a stricat si comunicatorul.

Cand eram mic, am avut o semicursiera ruseasca, luata tot la mana a doua, din targ. N-am schimbat la ea nimic, nici lant, nici schimbator, nimic. Pinioanele erau alea de le-a avut din fabrica si nu-mi amintesc nici sa fi dat cu vaselina pe lant.
Acum, pe toate site-urile scrie ca trebuie sa schimbi lantul, sa schimbi pinioanele, sa schimbi si biciclistul, eventual. Sunt tare curios sa vad daca in 500 de kilometri se uzeaza ceva.

E frumusica si parerea mea este ca nu e teapa, chiar daca o cumperi din magazin. Tipul cu kilometrajul a spus ca la banii pe care i-am dat, merita cu prisosinta. Furca nu e cine stie ce, in opinia lui, dar merge. 🙂
In opinia mea, o sa mearga mult si bine.
Nu prea-mi plac pinioanele, prea subtiri fata de ce aveam pe semicursiera, insa la naiba!, au trecut 20 de ani de-atunci. Lucrurile or mai fi evoluat.

Asta mica se tine dupa mine si ii place. Sper sa o atrag in calatorii cat mai lungi. Urat esta ca n-as vrea sa o scot pe strada, si pe trotuar e destul de greu sa mergi. Nu s-au gandit sa faca locuri de coborat decat acolo unde e parcarea sus.