Facebook! Ce am observat ca se intampla acolo:
– lumea joaca etc-ville si etc-mafia si etc-poker
– se organizeaza petitii fara niciun rezultat oficial
– se face reclama
– se primesc invitatii si cadouri din etc-jocuri
– se anunta diverse actiuni de la “hai sa bem un shot, ciorbistule” pana la “hai sa iesim in lenjerie si sa ne plimbam cu metroul”
– se organizeaza diverse alte actiuni, cu mai mult folos pentru lumea in care traim.
– se da like la diverse, de la poze pana la interjectii
– iti mai gasesti prieteni si colegi vechi
– mai vezi ce mai fac amicii tai.

Acum o saptamana sau doua, am dat un OK la o actiune prin care se strangeau lucruri pentru copiii din doua centre de plasament.
Pe cand se apropia termenul, ma suna si Ancuta, legatura intre mine si eveniment, sa ma intrebe daca particip si cum pot sa ajut. Optiunea prietenii prietenilor mei de pe Facebook a functionat bine de data asta.

Cu cateva zile inainte, am triat ceva hainute si jucarii de la Diana, le-am pus in sacose si le-am lasat la vedere.
Am vorbit cu o Raluca, fata care a organizat totul si am stabilit ca pe 22 Aprilie, dimineata la 10 ne vedem la primul centru.
Am tinut sa o iau si pe Diana, pentru ca am vrut sa se intalneasca si sa vorbeasca cu copilasii aia si am rugat-o daruiasca personal o papusa la care tinea.

Pe langa magazinul Real din Vitan, pe strada Sergent Bonea Marin, la parterul unui bloc, copiii astia au unde sa stea, sa invete, sa se joace. Langa ei sunt cateva femei care-i au in grija. Prea multi copii pentru cate sunt acolo.

Am stat cam o ora, timp in care aia mici s-au bucurat si s-au jucat cu noi.
Toti cei cu care am vorbit m-au intrebat cum o cheama pe fata mea, absolut toti. Am cunoscut-o pe Ana, pe Gabriela si pe alti cativa nazdravani si am facut si cateva poze. Gasca de tineri a tocmit un clown care i-a distrat si pe aia mici. Au vrut sabii si inimi din baloane, 3 lei, au vrut sa-i tii in brate, sa alergi si sa te lupti cu ei si sa-i gadili. S-au bucurat nespus.

Au primit ceva jucarii, hainute si dulciuri, pasca si cateva lazi cu paine proaspata. Prea putin pentru cat merita. Pentru ca merita mult mai mult!
– Le-ati adus pasca? Asa mama, ca n-aveam bani sa le luam si n-aveam nici din ce sa le facem. Le bagam la frigider si le dam de Paste. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

Actiunea continua de Ziua Copilului.

Daca simtiti ca puteti contribui cu ceva, orice, dati-mi de stire si va pun in legatura cu Raluca si gasca de copii si ii mai luminam odata pe aia mici.