Acum cateva zile, am iesit la o plimbare nocturna prin Bucuresti. Cu aparatul de fotografiat asezat frumos, pe bancheta din spate am iesit din casa in jur de ora 2 noaptea. Am facut ceva poze, unele reusite, altele nu prea. Una dintre ele si-a gasit locul, fara a fi prelucrata, pe Facebook. Alta, putin alterata, te invit sa o descarci de-aici: Podul de la Grozavesti, cu lumini albastre si arcade albe. Inca nu trece nimic peste el, asa ca neoanele nu sunt arse.
Pe drum, in acea frumoasa noapte, am zarit Luna printre blocuri. Sper ca ea era, pentru ca mi s-a parut atat de mare de nu-mi venea sa cred ce vad, insa n-am avut inspiratia sa ma opresc atunci sa o trag in poza. Spre casa, desi m-am uitat, n-am mai vazut-o. Se pare ca era de mult la culcarica.
Aseara, cum am avut drum prin Militari, mi-am luat toate alea si am iesit pe autostrada in cautarea unui loc fara lumini. Am mers de mi-a venit rau, doar sa gasesc ceea ce vreau. Nu prea am reusit.
Am oprit la iesirea spre Bolintin si am cautat, in spatele podului de traverseaza A1 acolo, un loc in care felinarele sa nu ma deranjeze.
Am tras cateva pozne, cu frica de posibilii dulai ascunsi in tufisuri, si am plecat inapoi spre oras.
O parte din ce-a iesit in seara de ieri am asternut aci, incepand de la Casa Poporului in jos.

Cu tenhica din acest moment, mai mult nu am putut scoate. Ma mai gandeam sa ies si mai tarziu, dar n-am mai avut putearea sa mai dau o raita prin oras si dupa miezul noptii.
Sambata, pe 19 martie, luna va fi in cel mai apropiat punct al de Pamant, asa cum nu a mai fost de 18 ani dupa unii, 19 ani dupa altii. E la perigeu (punctul cel mai apropiat al Lunii, fata de Pamant.
(Si asta nu e un hoax)

Luna plina, dupa cum zice Observatorul Astronomic din Bucuresti, vom avea de pe 18 pana pe 20, asa ca trebuie sa prind un petec de cer prin care sa-i vad ochii.
Evident ca atunci va fi mai mare. Sper sa fie vreme buna si fara nori. Mai fac o incercare.

Aici, tot ieri, la pranz. Pe un cer violet (bine, modificat de mine, recunosc), Luna statea timida in asteptarea noptii.

Mai exista un subiect legat de micsorarea naturala a distantei dintre Pamant si Luna, dar nu-l vom dezbate aici.
Ala legat de “natural disasters” si de ce se petrece in Japonia.