Vi s-a intamplat sa vreti sa discutati cu oameni mai destepti decat voi? V-ati dat vreodata seama ca tot ceea ce vorbiti cu cei de langa voi, intra in categoria banalului, in cele mai multe cazuri? Ce mai faci, ai vazut aia, te-ai mai jucat, facem un tenis, bem o bere, l-ai vazut pe ala? Eh?

Zilele trecut am vorbit avut parte de o discutie interesanta cu un preot si cu un prieten de-al meu, fiul lui.
Am discutat despre Dumnezeu, despre viata, totul plecand de la imensitatea universului surprinsa intr-o imagine luata de Hubble in care apareau 200.000 de galaxii nestiute pana atunci. 200.000!!.

Am aflat ca in Biblie nu exista referinta la alte civilizatii, Dumnezeu a facut oameni doar pe Pamant. In credinta catolica exista ceva care ar putea fi interpretat ca fiind legat de existenta altor civilizatii. Cat de vast e Universul si care sunt sansele ca Dumnezeu sa fi pus viata doar pe Pamant?
N-am reusit sa aflu ce se intampla daca vom descoperi viata pe alte planete. Se estimeaza ca in scurt timp vor fi descoperite o multime de planete propice vietii, asa ca sansele de a da de unele locuite cresc simtitor.

Discutia a mers destul de departe, insa mi-a fost destul de teama sa pun intrebari sensibile. Insa nu au intrat zilele in sac si sunt convins ca va exista si partea a doua.

Ne-am gandit toti cat de mare este universul, cat de mici suntem noi, ca niste scuipati in mare si am zis ca toata povestea asta cu Big Bang e destul de incerta. Cum sa faci atata materie din nimic? Cum?