Am plecat pe la 9 dimineata spre Ramnicu Valcea, patria iubitorilor de Amazon sau alte site-uri de comert online. Din oras, am facut spre Tg. Jiu si, dupa inca o ora si ceva am ajuns la Ranca. Altitudine 1600m. Drumul care urca acolo este proaspat construitreparat. Comparand drumul de urcare cu Transfagarasanul, pot sa spun ca pantele au inclinatie mai mare aici. Uneori, ai impresia ca decolezi. Insa cu a III-a si in portiuni scurte cu a II-a, totul a mers bine.

Ziua 1 a fost OK, nu a batut vantul, nu a plouat cand eram noi pe-afara. Ne-am invartit in jur si am mirosit aerul de munte. Tot asa au fost si celelalte zile. Scurte reprize de ploaie dar vremea a fost OK. Ne-a dat si cu grindina, pe la 2100 de metri, pe Transalpina, insa fara probleme pentru vopseaua masinii.
Acum mai mult de 20 de ani, cand am ajuns prima data in Ranca, era o singura cabana
(sau atat am putut noi sa vedem pe vremea aia) la care speram sa gasim locuri libere, intrucat afara statea sa ploua. N-a fost asa si a trebuit sa intindem corturile in ploaie si sa petrecem o noapte “uda”. N-a fost prea placut atunci.
Acum gasesc zeci de vile de vacanta, extrem de multe constructii in faza de inceput sau finalizare, ce mai, o adevarata revolutie. Toate sunt facute cu bun gust insa cam enervante pentru ca totul seamana cu un santier urias
Statul construieste un telescaun, sa fie pregatit la iarna, pentru ski. Cred ca zona se va dezvolta destul de bine.
Pana la urma, vemea a fost minunata. Exact ce imi doream, racorica, pete de soare, aer cu miros de brad.
Cand am plecat nu am putut sa nu remarc faptul ca McDonalds are fani ingeniosi peste tot.