Dupa vestita mea shawarma (http://terra-flex.blogspot.com/2010/01/blog-post.html), sau cum s-o scrie, m-am decis sa-mi incerc norocul cu cea mai vestita ciorba pe care o mananci la bodegile ordinare: ciorba de burta. De ce zic bodegi ordinare? Pentru ca bucatarii de-acolo fac, in cele mai mule cazuri, o arta din ciorba de burta.
am avut 2 incercari pana acum. Prima data mi-a iesti acceptabil, a doua oara am facut-o de a mancat si fi-mea.
Cum au decurs lucrurile:
– Cora, de unde am luat burta curatata si taiata felii mici;
– piata Delfinului de unde am luat ceapa, telina si morcovi
– Marius, de unde am luat un os de vita.
– un ardei gras, verde, verde.

Am pur osu’ in apa, l-am fiert cam 30 de minute pana nu a mai facut spuma.  A urmat burta, peste os. Le-m fiert impreuna pana nu a mai facut spuma. Apa am pus cam 4 litri si am mai completat pe parcurs. Nu-ti vine sa crezi cat scade!
Dupa ce au fiert cam o ora impreuna, am aruncat legumele, taiate in bucati mari si le-am mai lasat cam 40 de minute. In apa cu osul si burta am pus niste bicarbonat alimentar. Asta a facut ca burta sa se fiarba mai repede si sa devina moale.
Dupa ce s-au fiert toate, am scos legumele si le-am dat prin blender pana s-au facut pasta (Anca teach me that) iar intr-un castron ma aruncat 2 oua de tara, juma’ de pahar de smantana si le-am amestecat cu jumate din zeama, treptat, pana a iesit bine.
Peste astea, am pus un morcov dat pe razatoare si calit in ulei. De fite, ca sa iasa mai colorata putin.
Am amestecat toate ingredientele, zeama cu smantana, aia cu burta si osul si morcovul si gata, a iesit ciorba de burta ala Cinefilul!
Mananc din ea de ieri. Mi-a mai ramas o portie, care  sa dispara maine.

Asta seara, am impartit un castron si cu fi-mea, ca nevasta nu apreciaza aceasta delicatesa iar nashu’ tine post. 🙂 Mai am un amic amator pe care cu siguranta il voi invita data viitoare.

In consecinta, imi ofer serviciile de bucatar. Nu sunt scump si accept plata dupa Proof of Concept, cum ar zice unii.

Un lucru mi-a lipsit, dupa cum a spus fi-mea: palaria de bucatar. M-am hotarat sa imi cumpar si asa ceva, dupa ce trece criza.

I can translate this in english for those interested. (pentru Diana, in cazul in care are o piata in Anglia)