A aparut noul raport Gartner pentru Email security Gateway pe care il puteti gasi aici.

Se poate observa ca McAfee, in urma achizitilor facute (MX Logic si Secure Computing), se afla intr-o pozitie excelenta.

Barracuda, unul dintre cei mai ieftini vendori a cazut putin, Websense a trecut la vizionari iar Proofpoint isi pastreaza pozitia de leader in ceea ce priveste oferta de produse (caracteristici bune in ceea ce priveste protectia antispam, scanarea malware, functionalitati DLP, capabilitati de criptare, raportare si forme de livrare). Symantec si-a intarit pozitia ( a cumparat MessageLabs), Microsoft la fel. Nou intrati in Gartner: Fortinet, WatchGuard, M86 (prin achizitia Marhsal)

Despre McAfee.

McAfee are unul dintre cele mai bune centre de R&D si a imbunatatit detectia malware-ului si spam-ului cu ajutorul informatiilor pe care le primeste din diverse surse (una dintre ele este Trusted Source). McAfee este vendor recomandat pentru orice companie. O alegere excelenta pentru clientii care au deja implementate solutii de la McAfee sau pentru cei care cauta solutii de securitate de la un singur vendor. McAfee isi continua strategia de a oferi gama completa de produse de securitate.

Despre Proofpoint.

Proopoint este unul dintre putinii vendori focusati doar pe securitate mail. Isi pastreaza pozitia de leader oferind solutii inovative. Gartner apreciaza ca marketshare-ul Proofpoint creste cu rapiditate. Majoritatea clientilor Proofpoint se afla in America de Nord. Proofpoint ofera o excelenta detectia a mesajelor SPAM (MLX Technology).

Despre SonicWALL.

SonicWALL se bazeaza pe masa de clienti proprii pentru a identifica noile atacuri spam. SonicWALL ofera UTM-uri, firewall, solutiii de back-up si stocare precum si o gama de produse destinate securitatii email.

Despre Websense.

Gartner apreciaza ca Websense va avea o pozitie mai buna in piata datorita faptului ca a investit in cercetare si dezvoltare si pe partea de securitate email. O alegere buna pentru clientii care au deja solutii de securitate Web sau email de la ei, precum si pentru cei care cauta sa asigure securitatea comunicatiilor web, date si email cu produse ale unui singur vendor.