Dicutam cu un prieten despre un site de filme ‘gratuite’. Am incercat sa-i explic la ce se expune descarcand materiale educative de-acolo, si mi-am adus aminte de prima mea prezentare cu public, prezentare care a avut ca subiect securitatea IT.

Putin background: Crossbeam (www.crossbeam.com) face niste echipamente minunate, niste servere performante, pe care poti sa instalezi diverse aplicatii. La evenimentul de mai sus eu am vorbit despre Websense si despre cum poti sa folosesti Crossbeam cu Websense pentru a securiza comunicatiile web.

In fine, un exemplu pe care l-am dat atunci a fost asta: in timpul campaniei prezidentiale in care Barrack Obama a candidat la presedintie, niste baieti buni au trimis mailuri cu un presupus film in care omu’ intretinea relatii sexuale (altfel nu captau atentia) cu altcineva decat cu sotia lui.
Bucurosi ca puteau vedea un om la fel ca ei, destinatarii s-au grabit sa dea clic pe linkul din mail. Si in timp ce se uitau acolo, li s-a instalat un mic cod periculos in calculator. Websense a descoperit ce facea bucatica aia de cod si a reusit sa anihileze eforturile hakerilor de a fura date din calculatoarele persoanelor infectate pe aceasta cale.

Toata poveste o puteti citi si aici.