Nu cred ca este cineva care, la un anumit moment din viata profesionala, sa nu fi urat sedintele. M-a bagat seful in sedinta! 🙂 Probabil ca a avut un motiv intemeiat pentru asta.
Sedinta face parte din strategiile de management, alaturi de metoda diagnosticarii si de delegare. Daca stam si ne gandim, sedinta este cea mai raspandita metoda de management.

Nu in ultimul rand, sedinţele sunt forme de comunicare cu ajutorul carora se pot valorifica talentele individiuale si de grup. Beneficiile sunt evidente.

In functie de continutul lor, sedintele se clasifica in sedinte de informare, sedinte decizionale si sedinte de exploatare. Acestea din urma au ca scop, fara a se limita la, analiza unor decizii adoptate sau a unor situatii previzibile.

In functie de scopul lor, la sedinte pot participa colaboratorii managerului sau toate persoanele care pot beneficia de informatiile prezentate.

O sedinta bine organizata are ateva etape care trebuie parcurse:

– etapa de pregatire
– etapa de deschidere
– etapa de desfasurare
Cele mai multe sedinte beneficiaza de minuta de sedinta sau de proces verbal de consemnare. Acestea sunt documente in care se noteaze deciziile luate in cadrul sedintei, contin referiri privitoare la evolutia evenimentelor si orice alta informatie utila si in care sunt mentionate persoanele desemnate sa duca la indeplinire deciziile. Se recomanda pastrarea acestor documente pentru a putea fi analizate ulterior.

Luni am sedinta! In fiecare luni avem sedinta!