Mancare traditionala araba, cunoscuta la noi sub denumirea de shawarma.
Imi place, face bine la sanatate, stomacul se calmeaza dupa ce ingurgitezi una. Te face sa pierzi toate rezultatele obtinute dupa o dieta de o luna!
Dupa o experienta neplacuta acum cativa ani, cand am mancat o chestie d-asta facuta in epoca de piatra, m-am decis sa-mi incerc talentele de bucatar.
Cum focul cu carbuni nu e asa de usor de facut intr-un apartament, am achizitionat un gratar cicular pe care il folosesc in combinatie cu un aragaz Indesit. Bine, nu asta a fost scopul achizitiei, dar e folositor si aici.
Mi-au mai trebuit urmatoarele:
– piept de pui
– castraveti murati
– usturoi
– ceapa
– paine libaneza
– un sos cu multe E-uri (nu spun de care, sa nu fiu nevoit sa va omor)

Familia mea a apreciat calitatea bucatelor, dar m-am ganditi initial ca o face doar pentru a nu-mi strica placerea. Asa ca am invitat niste prieteni cu care am degustat shawarma in paini libaneze cu diametrul de 40-50 cm. Vinul rosu de tara a fost folosit pentru a stinge inceputul de incendiu. L-au baut doar barbatii, pentru ca femeile s-au intrecut in apa plata si bere fara alcool. Bine, hai sa zicem ca si frica de politistii de la circulatie a fost un factor decisiv 🙂

Chiar daca de data asta nu am folosit toate ingredientele din reteta originala, pentru ca din cauza zapezii nu am putut sa merg sa cumpar sosul minune, concluzia a fost ca ar trebui sa-mi deschid shawarmarie!
🙂