Am capul plin de ping-uri, SSL-uri, IMAP, SNMP si alte lucruri frumoase si interesante. Asa ca, am decis sa discut si despre altceva.

Desi in ultima vreme nu am prea mai avut timp sa intru in Universul Eve, vreau sa va ofer o mostra din ceea ce stie jocul asta.

Eve Online este un MMO, cu peste 250k jucatori. Este un joc interesant, cu o curba de invatare destul de lenta. Ataca multe domenii, de la control al teritoriilor pana la industrie si comert. Jucatorii sunt organizati in Corporatii, care pot functiona ca societatile pe actiuni, conduse de un CEO, si in care deciziile se iau printr-un elaborat sistem de vot. Media de varsta a jucatorilor este destul de ridicata.
Economia este condusa de playeri, iar producatorii au angajat un economist, cum ati vazut in Starting point, iar echipa lui scoate rapoarte despre economia din joc. Ultimul raport il gasiti aici.
Nu e o economie simulata, este o economie virtuala, bazata pe cerere si oferta, pe numarul capacitatilor de productie si al puterii de cumparare. Te doare capul!

Se pare ca tipul care a facut Tortuga si Day of Darkness II, care mi s-a parut destul de elaborat, a ajuns angajat la CCP, producatorul jocului.

Eve Online content is Copyright © CCP