Back-up: procesul prin care informatiile esentiale sunt copiate pe unitati de stocare, in general benzi magnetice, atunci cand se face backup-ul informatiilor electronice. Benzile magnetice incep sa piarda teren in fata altor tehnologii, cea mai noua dintre le fiin discurile SSD.
Pastrarea copiilor se face in alta locatie decat cea in care sunt informatiile originale. In planul de backup trebuie definite modalitatile de backup precum si informatiile care trebuie copiate si pastrate pentru a fi folosite in eventualitatea unui dezastru, atac informatic sau defectiune a sistemelor electronice. Evident ca un atacator poate obtine informatii valoroase din mediile pe care se face backup, de acea este necesara definirea unor politici de securitate in ceea ce priveste stocare si manipularea lor.
Copiile de lucru ajuta la cea mai rapida restaurare in caz de eveniment. De obicei, aici se gasesc cele mai noi versiuni ale fisierelor. Copiile de lucru sunt updatate cu frecventa mare.
Storage onsite. De obicei, stocarea onsite presupune spatii special amenajata incat sa reziste la foc, presiune, umiditate. Dat fiind faptul ca aceste spatiisunt onsite, ele trebuie astfel pozitionate incat accesul in caz de dezastru, sa se faca cat mai usor posibil.
Offsite storage. Aceste spatii se pot clasifica plecand de la locuri special amenajate in alta locatie, pana la centre proiectate sa reziste la atacuri atomice.