In Italia am ajuns prin 2004. A fost prima tara “capitalista” pe care am vizitat-o. Am aterizat la Roma si, pentru ca trebuia sa ajung in Ferazza, a trebuit sa astept trenul. In Roma am stat cam 2 ore jumatate, putin timp pentru un oras asa mare. Am iesit putin pe strazi, si m-am plimbat. Dupa cateva sute de metri am ajuns intr-un parc unde, langa o banca, era o gasca de tineri. Cand m-am apropiat, profundele injuraturi romanesti mi-au ajuns la urechi.Tare frumos. Pana mea, si acolo era plin de cocalari!
In fine, din Ferazza, un orasel in inima muntilor, am trebuit sa plec in Ancona. Am facut-o cu 2 zile mai devreme decat era programat, pt ca tocmai urma sa inceapa greva ceferistilor din Italia. Asa ca m-am grabit si am stat in Ancona 3 zile. Hotelul era undeva pe autostrada, foarte elegant. Peste drum de el, era o bodega unde se serveau mancaruri specifice si unde m-am intalnit cu un italian care traise in Arad o perioada destul de mare. Le rupea bine in romana, asa ca am palavragit putin.
Ancona nu prea mi-a placut, in schimb Ferazza-Brocostella a fost ceva de vis. Oras tipic italian, cu baruri la subsolurle cladirilor si oameni foaarte relaxati.