Incarnare!
In religia hindusa, Avatara era denumita aparitia, prezenta, manifestarea unei zeitati. Mai nou, cautarea dupa cuvantul Avatar aduce informatii despre filmul lui James Cameron. Aici, Avatar te duce cu gandul la o reprezentare electronica a unei persoane reale. Eroul principal intra intr-un corp artificial, creat dintr-o combinatie intre ADN-ul uman si cel al locuitorilor Pandorei.

Am plecat la cinema cu asteptari inalte, gandindu-ma pe drum ca lucrul asta ma poate face sa nu apreciez filmul la adevarata lui valoare. Nu a fost asa! Avatar este un film foarte bine realizat. Povestea nu e cine stie ce, exista si aici expresia “This is SPARTA!”, spusa, desigur, in contextul filmului, are si momente dramatice, destul de bune. Coloana sonora nu straluceste, dar nici nu deranjeaza. Avatar este o productie care te face sa iti para rau ca traiesti pe Pamant. sincer sa fiu, nu prea as fi vrut sa se termine. As fi fost in stare sa stau o zi in sala. Lumea imaginata de Cameron este una dintre cele mai frumoase vazute de mine vreodata intr-un film.
Bastinasii sunt foarte bine realizati iar eroina principala reuseste sa impresioneze prin expresivitate si frumusete. Este absolut superba!

Pandora, lumea pe care se petrece actiunea filmului, seamana foarte mult cu Gaia din seria Fundatiei, a lui Asimov. E o lume… hai sa-i spunem ganditoare, in care toate fiintele vii sunt interconectate si care, pana la urma se… Hai, la film cu voi! 🙂 Chiar merita!

Aici va puteti bucura de 3 minute din film, asa, doar sa va enervati ca trebuie sa mai asteptati 15-20 de zile sa ajungeti la IMAX.

A fost prima mea experienta cinematografica 3D. Cine nu a vazut un film 3D, dupa parerea mea, a trait degeaba. Nu cred ca este foarte greu sa produci un astfel de film si imi pare rau ca pana acum, Romania a fost lipsita de asa ceva.

Inchei cu un sfat: cei care se gandesc ca o sa vada Avatar la frumoasele lor LCD-uri HD, asa cum gandeste Speedliner, si ca o sa-l poata aprecia cum trebuie, gresesc amarnic. Poti sa ai pe mama televioarelor si pe tatal sistemelor de sunet, ca tot nu vei trai experienta din cinema. Filmul asta e facut pentru cinema, nu pentru TV.