Mi-am schimbat parbrizul la mașină de trei ori. Cel original, la vreo 6 ani, din cauza unei pietre sărite de pe sensul opus, când am trecut pe lângă un camion, pe drumul dinspre Sibiu spre București.
Acum 10 luni, mă decid să schimb celălalt parbriz, care a fost tot original.
Am studiat piața și am refuzat un nene nervos că nu am ales un parbriz chinezesc vândut și montat de el. Ca să fiu sincer, am intrat pe site-ul producătorului chinez și am văzut că făceau lucruri bune de peste 10 ani. Dar, reticent, am ales un parbriz făcut de cei care vindeau parbrizele către producătorul mașinii mele.
Ei bine, după 9 luni de la montaj, am urcat cu mașina în Mall Veranda, am bântuit nițel pe acolo și apoi am mutat-o mai aproape de o ușa de acces, la același nivel, că am avut de făcut niște cumpărături. Loc berechet, cu fața la perete.
După jumătate de oră, și ăsta era spart.
Puțin întristat, mă întorc la cei care mi-l vânduseră și montaseră. Dau eu un mail cu argumente, mă sună un tip, mă pun la dispoziția lui să vină vadă ca a crăpat singur, dar tot ce îmi oferă e un discount de 30%.
Păi… nu prea e OK. Îl rog să scrie mai sus, și la vreo săptămâna primesc un telefon de la Directorul regional de operațiuni, care vrea să ne întâlnim să vadă care e situația.
Deși eu mi-am exprimat disponibilitatea de a merge la ei, omul a venit după mine, acolo unde aveam eu treabă. A analizat, a studiat, a tras o concluzie și a scris la producător, care a acceptat claim-ul.
Uite-așa, am rezolvat o problemă cu ajutorul unui om care a decis să se implice. O atitudine normală, în lumea în care companiile te privesc doar ca pe o sursă de profit.
Toată povestea s-a întâmplat la Centru de parbrize din strada Doctor Constantin Istrati 41-51.